ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΛΜΩΠΙΑΣ: “Οι γυναίκες – οι ηρωίδες της ζωής”

Πέλλα

Το Εργατικό Κέντρο Εδεσσας – Αλμωπίας, για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αναφέρει τα εξής:

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδίκησαν πρώτες καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.

Σήμερα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους.  
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας τιμά την Ελληνίδα Μάνα, την νοικοκυρά, όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους που δίνουν τη δική τους εργασιακή μάχη.

Στην σημερινή εποχή των προβλημάτων και των αδιεξόδων που ζούμε όλοι μας, βλέπουμε τις γυναίκες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην ανεργία, στους φόρους, στην εξαθλίωση και όσες είναι τυχερές και δουλεύουν έχουν να αντιμετωπίσουν  τις δύσκολες και πολλές φορές απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.

Είναι οι ηρωίδες της ζωής που δίνουν κάθε ημέρα αγώνα για τα παιδιά τους, τις οικογένειες τους, τις εργασίες τους. 
Είναι αυτές που κράτησαν ψηλά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει και να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

Αντιστεκόμαστε σε ότι χειροτερεύει την ζωή και υπονομεύει το μέλλον μας, υπερασπιζόμαστε την δημόσια υγεία και παιδεία, το δημόσιο κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον. Στους αγώνες αυτούς οι γυναίκες συμμετέχουν μαζικά. Ανυποχώρητες και ενωμένες διεκδικούν τα δικαιώματά τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ