ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: Συναντήσεις με Δ. Γαλαμάτη & Θ. Ρουσόπουλο (ΦΩΤΟ)

Άρθρα

Κύκλο εποικοδομητικών επαφών πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΕΤ – Ενωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου, στην Αθήνα, προκειμένου να δρομολογηθεί η επίλυση μιας σειράς ζητημάτων που απασχολούν όλους τους συναδέλφους μας.  

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Μαρτίου, το νέο ΔΣ της ΕΙΕΤ είχε συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, Δημήτρη Γαλαμάτη, στον οποίο εκθέσαμε τα άμεσα και φλέγονται ζητήματα που μας απασχολούν, όπως:  

* Η εξαίρεση των ιδιοκτητών των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων από τις παροχές του ΕΔΟΕΑΠ παρ’ ότι καταβάλουμε το 2%, το οποίο για μια ακόμη φορά επισημάναμε ότι πρόκειται για ένα «χαράτσι» που όμοιο του δεν έχει επιβληθεί σε κανέναν άλλο κλάδο της Ελληνικής Οικονομίας.  

* Η άμεση εξεύρεση οριστικής λύσης για τη διευθέτηση των ασφαλιστικών εισφορών που οι ιδιοκτήτες εφημερίδων είχαν καταβάλλει στον ΕΦΚΑ την περίοδο 11/2017 – 12/2020 και κλήθηκαν να τις καταβάλουν εκ νέου στον ΕΔΟΕΑΠ. 

Για τα δύο παραπάνω θέματα προτείναμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΦΚΑ, Υπουργείο Εργασίας, ΕΔΟΕΑΠ, Ενώσεις Τύπου, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Ενημέρωσης), έτσι ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά).  
 
* Τη διαχρονική στήριξη του Περιφερειακού Τύπου (έχουμε καταθέσει σχετικές προτάσεις) που πλέον είναι πιο αναγκαία από ποτέ καθώς τους τελευταίους μήνες τα έξοδα εκτύπωσης των εφημερίδων εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πολλοί από εμάς να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

* Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξόφληση των Τιμολογίων της καμπάνιας του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και πολλούς μήνες έχουμε καταβάλει τον ΦΠΑ, την εισφορά 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ, ενώ έχουμε επιβαρυνθεί και με τους σχετικούς φόρους. 

* Την πρωτοφανή δυσλειτουργία των ΕΛΤΑ στην διανομή των εφημερίδων μας, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς συνδρομητές 

* Την μη εφαρμογή της κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στην Περιφέρεια, κάτι που στερεί εδώ και χρόνια σημαντικούς πόρους από τις εφημερίδες μας.  

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνης Μουντάκης «Μας προβληματίζει το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε αναγκασμένοι να αναφερόμαστε μόνο σε προβλήματα και μάλιστα προβλήματα που έχουν βαλτώσει διαχρονικά. Θα ήταν ευχής έργον, αν η σημερινή μας συνάντηση είχε αναπτυξιακή κατεύθυνση. Να αναφερόμασταν δηλαδή σε θέματα αναβάθμισης των επιχειρήσεών μας, κάτι που είναι αναγκαίο για την προσαρμογή στη νέα εποχή. Όμως, όσο μας απασχολούν τα χρόνια προβλήματά μας, κάθε τι άλλο περνάει σε δεύτερη μοίρα».  

Ο κ. Γαλαμάτης, αφού ευχήθηκε μια καλή συνεργασία μεταξύ της ΓΓΕ – ΓΓΕ και της Ε.Ι.Ε.Τ., επεσήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό – αρμόδιος σε θέματα Τύπου κ. Οικονόμου έχουν επεξεργαστεί τα αιτήματα της Ε.Ι.Ε.Τ., μέσω των σχετικών υπομνημάτων που τους είχαμε στείλει, και έχουν την πρόθεση να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων.  
«Καθώς σε όλα τα θέματα που θέσατε εμπλέκονται και άλλα υπουργεία (Εργασίας, Ανάπτυξης, Εθνικής Οικονομίας κ.α.), θα κάνουμε ότι απαιτείται για να πραγματοποιηθούν άμεσα συναντήσεις για να αναζητηθούν αποτελεσματικές λύσεις».  
Στη συνάντηση παρευρέθησαν ακόμη συνεργάτες του κ. Γαλαμάτη, αλλά και οι κ.κ. Μπακογιάννης και Τσιώρος, συνεργάτες του υφυπουργού στον πρωθυπουργό – αρμόδιο, σε θέματα Τύπου κ. Οικονόμου.  

Συνάντηση με τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο 

Την Παρασκευή το πρωί το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ είχε συνάντηση με τον βουλευτή και πρ. Υπουργό Θεόδωρο Ρουσόπουλο, με τον οποίο υπάρχει μια διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης και στήριξης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο κ. Ρουσοπουλος άκουσε με προσοχή τα θέματα του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΛΤΑ και δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει για την προώθησή τους, ενώ επισήμανε ότι ο Περιφερειακός Τύπος αξίζει δικαιούται μια διαχρονική στήριξη για να συνεχίσει το μεγάλο έργο που επιτελεί.  

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 

Το απόγευμα της Πέμπτης το Δ.Σ. συνεδρίασε στα γραφεία της Ένωσης όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΕΙΕΤ, αλλά τον σχεδιασμό δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και αφορούν τα προβλήματα των εβδομαδιαίων περιφερειακών εφημερίδων.  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΕΤ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ετικέτα: