Πώς έβγαλε τόσα λεφτά ο Γιώργος Τράγκας;

Άρθρα

Με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ και ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του πλανήτη, η περιουσία του μπορεί να χαρακτηριστεί ως και αμύθητη, τουλάχιστον για τα δεδομένα ενός πετυχημένου δημοσιογράφου.

Για αυτό και οι Αρχές οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα που μας κληροδότησε ο μακαρίτης: από πού βγήκαν τόσα λεφτά;

Υπάρχει μία εξαιρετική τηλεοπτική σειρά, το Succession, που παρακολουθεί την οικογένεια ενός μεγιστάνα των media με έδρα τη Νέα Υόρκη, κανάλια και εφημερίδες σε όλον τον κόσμο.

Το σενάριο ιστορεί τις ίντριγκες στο εσωτερικό της οικογένειας για τη διαδοχή του πατριάρχη και το μοίρασμα μίας αμύθητης περιουσίας που περιέχει ως και ελικόπτερα, τζετ, θαλαμηγούς και επαύλεις στην Ευρώπη.

Το έβλεπα με προσήλωση και την υποδόρια ζήλια του λιγούρη, αλλά τώρα που ξεκίνησε ο καινούργιος κύκλος στη σειρά με την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα, έχω εστιάσει στο Μόντε Κάρλο, χαζεύω την Αψίδα του Θριάμβου από το διαμέρισμα στο Παρίσι ή την Ακρόπολη από το επιβλητικό ακίνητο στην Αθήνα. Υπάρχουν επίσης πολυτελή διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη και στο Βέγκας, βίλες στη Μύκονο και καταθέσεις τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ.

Δε γνωρίζουμε αν υπάρχουν θυρίδες ή υπεράκτιες εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία κ.λπ. Τώρα διαβάζουμε ότι αποκαλύφθηκε νέα διαθήκη που είχε συντάξει ιδιοχείρως στο Μονακό με την οποία, μέσα σε δεκαπέντε σελίδες, διαθέτει την περιουσία του κατά πώς βουλεύτηκε έχοντας σώας τα φρένας.

Να τα χαρούν, λοιπόν, οι συγγενείς, να ζήσουν να θυμούνται τον άνθρωπό τους που εργάστηκε σκληρά για να τους αποκαταστήσει. Και δεν ευεργετήθηκαν μόνο οι συγγενείς. Ο εκλιπών δεν λησμόνησε το προσωπικό που εργαζόταν για τον ίδιο (εννοούμε φύλακα, οικιακή βοηθό, μην πάει το μυαλό σας σε υπαλλήλους), άφησε χρήματα στη Φιλοζωική, στην «Ελπίδα» και, φυσικά, στην Εκκλησία, όπως κάνει κάθε καλός χριστιανός. 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ