ΚΑΙΡΟΣ – ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Προσοχή! Έρχονται 30άρια και αφρικανική σκόνη

Καιρός

Έκτακτη προειδοποίηση εξέδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, αυτή τη φορά για ζέστη και κύμα αφρικανικής σκόνης.

Ο καιρός θα μας δείξει τα επόμενα 24ωρα το ζεστό του «πρόσωπο» με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει έως και τους 30 βαθμούς στην Κρήτη, 27-28 στην υπόλοιπη χώρα και την αφρικανική σκόνη να επελαύνει στη χώρα μας.

Αναλυτικά όσα γράφει ο Σάκης Αρναούτογλου στην έκτακτη προειδοποίησή του:

Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας στη χώρα μας η κορύφωση της οποίας θα πρέπει να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που θα μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως.

Αυτή η ροή αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η κορύφωση επίσης της οποίας θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη-Παρασκευή, οπου δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν μέγιστες θερμοκρασίες στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά κοντά στους 27-28 και στη βόρεια Κρήτη στους 28-29 και πιθανώς στους 30 βαθμούς Κελσίου παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Λεπτομέρειες και για την προοπτική αξιόλογων βροχών στα βορειοδυτικά και βόρεια καθώς και για την κατά τόπους σημαντική ενίσχυση των ανέμων προς τα τέλη της εβδομάδας, στα αναλυτικά δελτία καιρού της ΕΡΤ3.

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου εδώ

Ετικέτα: