Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Δέκα χιλιάδες δρομείς

Αθλητικά

Με εντυπωσιακά μεγέθη, που επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά την προσμονή του κόσμου να ζήσει μοναδικές εμπειρίες στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου!

Οι δηλώσεις συμμετοχών έκλεισαν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 18 Μαρτίου με δέκα χιλιάδες δρομείς συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών των μεγάλων αποστάσεων, αλλά και δρομέων κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης να είναι έτοιμοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης και την ιστορική μαραθώνια διαδρομή, προσδίδοντας αθλητικό παλμό, ένταση χαράς και ιδιαίτερο χρώμα στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο Δρόμο Πέλλα-Θεσσαλονίκη, τους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. Παράλληλα και μετά από τρία χρόνια θα διεξαχθεί και ο Δρόμος 1.000μ.Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και αναμένεται να συγκινήσει το κοινό με τα μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης που θα μεταδώσει.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανταποκρινόμενη στο συνεχιζόμενο και αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για νέες εγγραφές, ανακοινώνει ότι θα διατεθούν επιπλέον θέσεις στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), στο Περίπτερο 2 της Δ.Ε.Θ., καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και το Σάββατο 9 Απριλίου.

Οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το εν ισχύι πιστοποιητικό νόσησης. Επιπλέον, και σε ποσοστό 5% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων δρομέων θα διατεθούν θέσεις συμμετοχής σε μη εμβολιασμένους δρομείς με την επίδειξη rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών, τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ την Κυριακή 10 Απριλίου, σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής της διοργάνωσης το οποίο θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η Κ.Υ.Α. και η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους τον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin. Όλα τα στελέχη της διοργάνωσης, η Οργανωτική και η Τεχνική Επιτροπή, καθώς και οι θεσμικοί και εθελοντικοί φορείς υποστήριξης, υπόσχονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η φετινή εμπειρία να είναι για τους συμμετέχοντες δρομείς ανεπανάληπτη!

Ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρουν. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και υποστηρίζεται από τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Πέλλας, Χαλκηδόνος, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών και Εθελοντικών Φορέων Υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του 

www.atgm.gr

www.alexanderthegreatmarathon.org