ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συντονιστής στη νέα Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την υγεία

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Ρόλο συντονιστή εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αναλαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος στη νέα Ειδική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την πανδημία της COVID-19, μετά από καθολική έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της Επιτροπής.

Σκοπός της νέας Επιτροπής θα είναι η εξέταση της ευρωπαϊκής αντίδρασης στην πανδημία καθώς κι οι συνέπειές της στην υγεία, τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνία, και την οικονομία, τόσο στην ΕΕ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Επιτροπή αναμένεται να εκδώσει συστάσεις και συμπεράσματα, βάσει των οποίων τα συστήματα υγείας θα μπορέσουν να καταστούν πιο ανθεκτικά κι έτοιμα ν’ αντιμετωπίσουν μελλοντικές κρίσεις.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η εκλογή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης κι επιστέγασμα των προσπαθειών μου στον τομέα της υγείας. Είναι όμως και σημαντική ευθύνη να συνεχίσουμε το έργο προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, η οποία και θα προστατεύει καλύτερα την υγεία των πολιτών μας, αλλά και θα εξοπλίσει την ΕΕ και τα κράτη μέλη της με τα κατάλληλα μέσα ώστε να προλαμβάνουν και ν’ αντιμετωπίζουν καλύτερα μελλοντικές προκλήσεις».