Συνεχίζουν για 13η ημέρα την απεργία πείνας υγειονομικοί σε αναστολή (ΦΩΤΟ)

Υγεία

Με υπόμνημα που γνωστοποίησαν στη «Ζούγκλα» οι απεργοί πείνας που βρίσκονται για 13η ημέρα έξω από το υπουργείο Υγείας ζητούν «δικαίωση, αλλιώς αξιοπρεπής θάνατος».

Οι πέντε υγειονομικοί, οι οποίοι είναι σε αναστολή ως μη εμβολιασμένοι, παρουσιάζονται εξαντλημένοι, αλλά και αποφασισμένοι πως δίνουν έναν δίκαιο αγώνα, αναμένοντας τη δικαίωση.

Με μια επιστολή που έστειλαν στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, τους ζητούν να ανακαλέσουν την «αντισυνταγματική απόφαση», καθώς «έχουν οδηγήσει τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε οικονομική εξαθλίωση».

«Εσείς που έχετε ανοίξει τα γήπεδα με πληρότητα 100%, εσείς που έχετε ανοίξει τα κέντρα διασκέδασης, εσείς που επιτρέπετε συναυλίες και συγκεντρώσεις χιλιάδων πολιτών, εσείς που μιλάτε για κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, δίνοντας το σήμα ότι τελειώνει η πανδημία», συνεχίζουν στην επιστολή τους.

«Απαιτούμε να επιστρέψουμε με τους ίδιους όρους που έχετε επιτρέψει να εργάζονται σήμερα 10.000 συνάδελφοί μας που αρνήθηκαν να κάνουν την τρίτη δόση και εργάζονται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι», επισημαίνοντας πως, εάν και τώρα δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους, «θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να πεθάνουμε».

Δείτε αναλυτικά το υπόμνημα των απεργών πείνας προς Θ. Πλεύρη – Α. Γκάγκα (στις εικόνες παραπάνω)

Υπενθυμίζεται ότι μια συνάδελφός τους προ ολίγων ημερών δεν άντεξε και λιποθύμησε λόγω υπογλυκαιμικού επεισοδίου.

zougla.gr

Ετικέτα: