Πάτρα – Γρηγόρης Λέων: «Οι μηχανισμοί θανάτου» Ίριδας και Μαλένας συνδέονται

Αστυνομικά

Συγκλονισμένο παρακολουθεί όλο το Πανελλήνιο την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, με τις αποκαλύψεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Για τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, κάνοντας λόγο γα εκκωφαντικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν και στη διαλεύκανση του θανάτου της αδερφή της Μαλένας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μηχανισμοί των θανάτων συνδέονται».

«Ακούγοντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και τις εύλογες αντιδράσεις μίας γυναίκας κατηγορούμενης, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, μιλώντας για την Ίριδα.

Έχουμε το θάνατο της Ίριδας, του μωρού 6,5 μηνών, το οποίο καταλήγει στο σπίτι και δεν έχουμε παρέμβαση νοσηλευτικού προσωπικού. Έχουμε επιβεβαιωμένα δημόσια ότι στον χώρο βρίσκονταν δύο άτομα και έχουμε εντονότατα ευρήματα ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο.

Είναι τόσο εκκωφαντικά τα ευρήματα για το δεύτερο παιδί και έτσι θα ξεκλειδώσει και τον θάνατο της Μαλένας, οι μηχανισμοί θανάτου συνδέονται. Στο δεύτερο παιδί έχουμε τέτοιες συνθήκες θανάτου που θα μας οδηγήσουν στους δράστες», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Μεσολάβησαν αρκετά πράγματα, τα οποία ξεκαθάρισαν και την όποια αμφιβολία. Ακούσαμε μία θεράπουσα ιατρό του βρέφους η οποία εξέτασε το παιδί καρδιολογικά και δεν βρήκε κανένα πρόβλημα. Η παθολογοανατόμος μη βρίσκοντας κάτι απέδωσε λανθασμένα μία παθολογία. Έχει ολοκληρωθεί ένας γενετικός έλεγχος και έχει αποκλειστεί το γονιδιακό ή γενετικό πρόβλημα.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα για τον θάνατο των δύο παιδιών και ειδικά στην Ίριδα. Εκτός από το εύρημα στην καρδιά, έχουμε και το πνευμονικό οίδημα, έχουμε και αλλοιώσεις στον εγκέφαλο οι οποίες προήλθαν από στέρηση οξυγόνου στην Ίριδα», πρόσθεσε ο κ. Λέων, ο οποίος πολλές φορές έχει εκφράσει την εκτίμησή του πως ο θάνατος των δύο κοριτσιών ήταν ασφυκτικός.

Ετικέτα: