ΚΑΡΟΛΑΪΝ: «Κόλαφος» η ιατροδικαστής για τον κατηγορούμενο πιλότο

Αστυνομικά

«Κόλαφος» ήταν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, καθ ομολογία δολοφόνο της συζύγου του Καρόλαιν Κράουτς, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου, που εξέτασε τη σορό της άτυχης κοπέλας. Η μάρτυρας «κόντρα» στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος υποστηρίζει ότι ο θάνατος της Καρολάιν έγινε από ατύχημα πάνω στο καβγά τους, ανέφερε πως η κοπέλα δεν πέθανε από σφιχτό εναγκαλισμό, διότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κακώσεις που δεν βρέθηκαν στη σορό της.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση» είπε αρχίζοντας την κατάθεσή της στο ακροατήριο η ιατροδικαστής και συνέχισε για να περιγράψει τα εξής:

«Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο. Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σωρό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο.

Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις.

Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία. Δεν θεωρώ ότι ο θάνατος επήλθε επειδή κάποιο ρούχο τυλίχτηκε γύρω από το κεφάλι γιατί είχε κακώσεις στο στόμα. Μπορεί αρχικά να μπήκε το χέρι, να έκλεισε το στόμα αλλά είναι πιθανό στη συνέχεια να χρησιμοποιήθηκε το μαξιλάρι για να μην ακουστεί και κάτι».

«Βασανίστηκε και το σκυλί όπως και η Καρολάιν»

Αναφερόμενη στο ασφυκτικό θάνατο η κυρία Σπηλιοπούλου σημείωσε: «Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεση μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4 τα μεσάνυχτα και σίγουρα όχι μετά τις 5. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;

Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Μάλιστα,  η κ. Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε και στον τρόπο θανάτωσης του σκυλιού της οικογένειας. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για πρωτόγνωρη ακόμη και για εκείνη εικόνα, με δεδομένη την εμπειρία της σε σκηνές εγκλήματος.

«Αυτή η μυρωδιά του αίματος… ζώο θανατωμένο με αυτό τον τρόπο δεν έχω ξαναδεί. Συνήθως τα πυροβολούν. εδώ τα μπροστινά πόδια του σκύλου ήταν πάντα στον τοίχο σαν να προσπαθούσε να κρατηθεί… Δεν ξέρω» είπε η μάρτυρας.

Πολιτική αγωγή: Άρα βασανίστηκε το ζώο;

Μάρτυρας: Όσο και η κοπέλα.

Πρόεδρος: Εξετάσατε και τον κατηγορούμενο…….

Μάρτυρας: …. Είδαμε τον κατηγορούμενο τότε μας έλεγε ότι ήταν θύμα ληστείας. Πραγματικά θα ανέμενε κανείς σε ένα περιβάλλον ληστείας μετά φόνου, το ένα θύμα να έχει περισσότερες κακώσεις. Οι κακώσεις στα χέρια του κατηγορούμενου και το λαιμό του μόλις διακρίνονταν. Το συζήτησα με το συνάδελφό μου και μας προβλημάτισε το ότι ήταν πολύ λεπτές.

Τέλος, η ιατροδικαστής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι κακώσεις στο κεφάλι του κατηγορουμένου να είχαν προκληθεί από τον ίδιο.

lawandorder.gr