Στο πλευρό των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. Πέλλας η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Θ. ΤΖΑΚΡΗ

Πολιτική

Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, αναφέρει τα εξής:

Η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, υπόμνημα της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πέλλας σύμφωνα με το οποίο οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των συνδρομών τους από την προαιρετική και στη βάση συγκατάθεσης από κάθε συνταξιούχο του ποσού των 20 λεπτών του ευρώ (0,20) τον μήνα από την κύρια σύνταξή του.

Το ποσό αυτό συγκεντρώνεται σε ειδικό κωδικό στον ΕΦΚΑ και αποδίδεται με υπουργική απόφαση στις οργανώσεις συνταξιούχων, που έχουν υποβάλει αίτημα για το σκοπό αυτό,  ανάλογα με τον αριθμό των συνταξιούχων του κλάδου, του εργασιακού χώρου ή της ιδιότητας που αυτές εκπροσωπούν.

Ωστόσο, μετά τις εκλογές του 2019 το ποσό αυτό (που αφορούσε έτη από το 2017 και μετά) δεν έχει αποδοθεί διότι η υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον πρώην υφυπουργό επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Πετρόπουλο δεν υλοποιήθηκε, ενώ και ο πρώην Υπουργός κ. Βρούτσης δεν πρόλαβε να υπογράψει την υπουργική απόφαση που ετοιμάστηκε επί των ημερών του (που αφορούσε όμως μόνο το έτος 2017) γιατί εντωμεταξύ αντικαταστάθηκε από τον κ. Χατζηδάκη.  

Έκτοτε, δεν έχει γίνει τίποτε από τον νυν Υπουργό κ. Χατζηδάκη. 

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πέλλας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της «για την απαράδεκτη, αναίτια και προκλητική πρακτική του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Κωστή Χατζηδάκη  απέναντι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων» οι οποίες εκπροσωπούν 244 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την χώρα, ο οποίος παρέπεμψε τους εκπροσώπους των συνταξιούχων στον  Υφυπουργό Εργασίας κ. Τσακλόγλου ο οποίος όταν συζητήθηκε το θέμα μαζί του μέσω τηλεδιάσκεψης,  απάντησε ότι το εν λόγω θέμα είναι στην ευθύνη του Υπουργού.