Κι όμως ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υπήρξε… «μαλλιάς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεντέυξεις

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ΕΔΩ

O ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από τις αποκαλύψεις του σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τρίων μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, μίλησε για τη ζωή του.

«Τα πάντα τα ζυγίζω και βλέπω ποιό είναι το κοινωνικό όφελος σε σχέση με εμένα προσωπικά. Νομίζω καταφέραμε και απελευθερώσαμε ανθρώπους που είχαν να συνεισφέρουν στο θέμα της Πάτρας. Εάν φοβόμουν δεν θα ήμουν ιατροδικαστής. Δεχόμουν ανακοινώσεις ακόμα και από συνάδελφους. Υπήρξαν και υπερβολές με ανώνυμα τηλεφωνήματα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο επάγγελμά του, στις δυσκολίες καθώς και στην… άποψη της συζύγου του για την ιατροδικαστική επιστήμη.

«Την πρώτη φορά στο νεκροτομείο ακούς περίεργους ήχους, κάποιοι φοιτητές αντιδρούν ιδιαίτερα άσχημα. Το μόνο δύσκολο στην δουλειά μας είναι όταν για παράδειγμα ξυπνήσει ο γιος μου και βλέπει τα βιβλία ιατροδικαστικής. Ο γιος μου φοβάται λιγότερο τις ιατροδικαστικές φωτογραφίες από την γυναικά μου. Η σύζυγός μου στην αρχή σιγουρά λόγω επαγγέλματος δεν θα με είδε και πολύ θετικά. Μετά την ενθουσίασε μάλλον», αποκάλυψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων.

«Είμαστε 11 χρόνια παντρεμένοι με την γυναίκα μου, γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων. Δεν έχασα ευκαιρία, ζήτησα τηλέφωνο, ήμουν μαχητής. Στον γιο μου, που είναι 10 χρόνων, δυστυχώς έχει αρχίσει να του αρέσει το επάγγελμα μου», πρόσθεσε.

«Στο σχολείο, μού έλεγαν τι ωραία μαλλιά που έχω, τώρα τους λέω πως με γκαντέμιασαν»

Τέλος, τοποθετήθηκε σχετικά με το «μακάβριο χιούμορ» των ιατροδικαστών καθώς και για τα…. μαλλιά του!

«Στο σχολείο, μού έλεγαν τι ωραία μαλλιά που έχω, τώρα τους λέω αστειευόμενος πως με γκαντέμιασαν», δήλωσε με αρκετή δόση χιούμορ και συνέχισε:

«Κάποιος που δεν με ξέρει ίσως παρεξηγήσει το χιούμορ του ιατροδικαστή. Με ρωτάνε πως πάει η δουλειά και λέω «ψόφια πράγματα»!

«Όταν ασχολούμαι με ένα μεγάλο έγκλημα με ρωτάει ο κόσμος», κατέληξε στη συνέντευξή του ο κ. Λέων.