Πνοή Δημοκρατίας: Το νέο κόμμα του γιατρού και καθηγητή Φαρμακολογίας, Δημήτρη Κούβελα

Πολιτική

Στη δημιουργία πολιτικού κινήματος, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, προχώρησε ο αντιεμβολιαστής γιατρός και καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο κ. Κούβελας υπέγραψε στον Άρειο Πάγο την ίδρυση του κινήματος, με την ονομασία «Πνοή Δημοκρατίας».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο καθηγητής Φαρμακολογίας κάθισε στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για fake news. Η υπόθεση αφορούσε ανάρτηση του κ. Κούβελα στο Facebook τον Αύγουστο του 2021 λίγες μέρες μετά το ισχαιμικό επεισόδιο που είχε υποστεί ο τότε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και σημερινός υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο καθηγητής αναφερόταν σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού που είχε κάνει ο υφυπουργός οκτώ μήνες νωρίτερα και την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. «Θέμα Κούβελα» ετέθη και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τις αντιεπιστημονικές του δηλώσεις.

Από τους «αγαπημένους» καθηγητές των αντιεμβολιαστών, ο Δημήτρης Κούβελας έχει γίνει γνωστός για τις απόψεις του κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό. Έχει μιλήσει για «βλαπτική χρήση των εμβολίων σε άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες», για «διεστραμμένη προσέγγιση» να εμβολιαστούν τα παιδιά και για «υπερβολικό ήδη εμβολιασμό», ενώ ο ίδιος έχει εμβολιαστεί με Pfizer.

Πηγή: flash.gr