ΕΔΕΣΣΑ: “Αψέντι, η πράσινη νεράιδα” – Βιβλιοπαρουσίαση σα …. μουσικοθεατρική παράσταση!!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

À Santé… μ’ ένα ποτήρι “Αψέντι” στο χέρι και διάθεση για ανάγνωση και δημιουργική γραφή, στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Ιωάννας Αμπατζή, που διοργάνωσε ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», χθες, Σάββατο 7 Μαΐου, το απόγευμα, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας, η οποία -κι αυτό θα πρέπει να τονισθεί- ήταν κάτι περισσότερο από μια εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης.

Αυτό, βέβαια, οφείλεται, αρχικά, στους δύο βασικούς ομιλητές, Αποστολία Μαλαδάκη, φιλόλογο, και Χρήστο Μπιμπίτσο, συγγραφέα, αλλά και στις τέσσερις κυρίες, -Αλίκη, Λούσα, Λένα Τζόγια, Μερόπη Βλάχου και Μαρία Κρεμμύδα- που ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου, εντυπωσιακά και με εξαιρετική μαεστρία. Λες και παρακολουθούσες μια θεατρική παράσταση στο Παρίσι των τεχνών και των καλλιτεχνών, μιας άλλης εποχής!

Η συγγραφέας, δε, Ιωάννα Αμπατζή, στην ομιλία της, μίλησε για το βιβλίο, για την περιπέτεια της συγγραφής του, που όπως είπε “είχε διάρκεια”, ευχαρίστησε όσους είχαν διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο και παρότρυναν τη λογοτέχνη να κάνει κάποιες προσθήκες και διορθώσεις, μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.

Στο τέλος, η συγγραφέας έκανε μια σύντομη παρουσίαση πώς γίνεται και πώς πίνεται το Αψέντι, το ποτό με το πράσινο χρώμα, που αναφέρεται ως “η πράσινη νεράιδα”, με τους παρευρισκόμενους βιβλιόφιλους να … σαγηνεύονται και να δοκιμάζουν το “απόσταγμα”, που “στολίζει” και το εξώφυλλο του μυθιστορήματος.

Δείτε παραπάνω το φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση

Μαρία Στεφ. Βαγουρδή
mariavagourdi@yahoo.com