Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στη Θεσσαλονίκη

Κεντρική Μακεδονία

Στην τελετή αναγορεύσεως του Καθηγητού κ. Βλασίου Φειδά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα παραβρεθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Πέμπτη, 26 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι. Η τελετή θα λάβει χώρα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 17:00, ο Μακαριώτατος θα παραστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, όπου ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης θα απονείμει το οφφίκιο του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρυσόστομο Σταμούλη.

Μία ώρα μετά, στις 6 μ.μ. ο Μακαριώτατος θα επιστρέψει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το Διεθνές Συνέδριο με θέμα: “Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Τριάντα χρόνια Διακονίας“, το οποίο διοργανώνει η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, σε συνεργασία με πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

και την επίσημη ιστοσελίδα του ΕΔΩ

Ετικέτα: