Για εκλογές τον Σεπτέμβριο προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Για εκλογές τον Σεπτέμβριο προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κι ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας ιεράρχησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος τις άμεσες προτεραιότητές του.

Η πρώτη σχετίζεται με την οργανωτική ανασυγκρότηση και την ένταξη των 110.000 νέων μελών στο κόμμα ώστε και οι ίδιοι να γίνουν πολλαπλασιαστές του μηνύματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κοινωνία και τους χώρους τους.

Η δεύτερη προτεραιότητα κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συνδέεται με την συγκρότηση ισχυρών και ανταγωνιστικών ψηφοδελτίων. Μάλιστα όπως ανέφερε ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων θα πρέπει να έχει ανακοινωθεί έως και τα τέλη Ιουλίου. Και η τρίτη προτεραιότητα αφορά την ανάδειξη του κυβερνητικού προγράμματος για τα μέτρα άμεσης εφαρμογής και υλοποίησης από μία προοδευτική κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές, στη βάση των 5+1 προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στα μέλη του οργάνου ότι το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να ανακοινώσει ένα δομημένο, ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό κυβερνητικό πρόγραμμα, «ώστε κάθε πολίτες να κατανοήσει τί θα σημαίνει στη ζωή και την καθημερινότητά του τόσο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η προοδευτική κυβέρνηση».

Το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε και την πρότασή του για το νέο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος.

Τελικώς το πολιτικό αυτό όργανο θα είναι 8μελές και θα συγκροτείται από 5 ex officio στελέχη και τρεις γυναίκες που πρώτευσαν σε σταυρούς στην Κεντρική Επιτροπή.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο λοιπόν θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, η γραμματέας Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίσης, η Έφη Αχτσιόγλου που έχει τον τομέα των Οικονομικών, η Ρένα Δούρου με ευθύνη τα αυτοδιοικητικά και εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που ασχολείται με τον τομέα της Εργασίας και τα συνδικαλιστικά. Σημειώνεται, πως η «Ομπρέλα» πρότεινε να ενταχθεί στο όργανο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχουν ad hoc και αναλόγως των θεμάτων της επικαιρότητας και άλλα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά και του think tank του Γραφείου Προέδρου, στην πορεία προς τις εκλογές.

Το γεγονός πως ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε ένα πολύ σφιχτό όργανο σχετίζεται με την πρόβλεψη του Καταστατικού πως θα υπάρχει θεσμική εκπροσώπηση αλλά και συμμετοχή 3 μελών της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι αρμοδιότητες των μελών της Πολιτικής Γραμματείας θα οριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.