ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ/ΤΚΜ: Εξοικονόμηση ενέργειας με χρήση Βιοαερίου

Περιβάλλον

Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Εξοικονόμηση Ενέργειας – Βιοαέριο” οργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 18:00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος (Μ. Αλεξάνδρου 49) στη Θεσσαλονίκη.

Σε μια εποχή ενεργειακής κρίσης, με την εξοικονόμηση να κατέχει τα πρωτεία μεταξύ των αναγκών για πολίτες και επιχειρήσεις, η χρήση του βιοαερίου ως καυσίμου σε μηχανές εσωτερικής καύσης, μπορεί να δώσει απάντηση σε σημαντικές ενεργειακές ανάγκες για την παραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού.

Οι δυνατότητες αυτές θα εξεταστούν στη διάρκεια της ημερίδας, την οποία θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργος Τσακούμης, ενώ εισηγήσεις θα παρουσιάσουν:

Ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ/ΤΚΜ Δημήτρης Κουσκουρίδης, με θέμα “εισαγωγή σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας”,

Ο Καθηγητής γεωπονίας του ΑΠΘ Θωμάς Κωτσόπουλος με θέμα “Βιοαέριο: μία εναλλακτική πηγή ενέργειας για την υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας”.

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραγωγών Βιοαερίου Σπύρος Τζιάκας, με θέμα “Ανάπτυξη Βιοαερίου στην Ελλάδα, παραδείγματα και εφαρμογές”. 

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων και συζήτηση. 

Από το Γραφείο Τύπου του ΤΕΕ/ΤΚΜ