ΓΣΕΕ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΑΒ

Καταγγελίες

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τις διώξεις στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, δια της υποβολής αγωγής και μήνυσης κατά πέντε μελών του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, έχει ξεκάθαρο στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να φιμώσει τη συνδικαλιστική τους δράση.

Μία κρατική επιχείρηση μετά την ανάδειξη από τους εργαζομένους της προσπάθειας απαξίωσης της τεχνογνωσίας του άκρως εξειδικευμένου προσωπικού, των εγκαταστάσεων, αλλά και της διερεύνησης από τους εργαζόμενους ζητημάτων τα οποία σχετίζονται με εργολαβίες, επιχειρεί να βάλει τέλος στον αγώνα τους επιδιώκοντας την οικονομική εξόντωσή τους. Όλα αυτά ζητώντας το εξωφρενικό ποσό των 532.336 ευρώ.

Η ΓΣΕΕ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων της ΕΑΒ, ζητά από την Κυβέρνηση, ως κύριο μέτοχο της επιχείρησης, να παρέμβει για την απόσυρση της αγωγής κατά των 5 συναδέλφων. 

Στη Δημοκρατία ο διάλογος επιβάλλεται να είναι το κυρίαρχο εργαλείο επίλυσης των συλλογικών διαφορών.

Τέτοιες συμπεριφορές θα βρίσκουν πάντα απέναντι σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα, το οποίο όπως πολλάκις έχουμε τονίσει, δε φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετικέτα: