Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ «Το Υπ. Υποδομών προχωρά με το διαγωνισμό για το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσά – Έδεσσα»

Πολιτική

Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη, αναφέρει τα εξής:

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής το Υπουργείου προχωρά με το διαγωνισμό για την αναβάθμιση του Οδικού Άξονα «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα», ώστε να γίνει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος, χωρίς διόδια, προς όφελος όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και έτσι ένα μεγάλο έργο για το Νομό Πέλλας και για ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα μπαίνει για τα καλά σε τροχιά υλοποίησης. 

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Βήμα βήμα προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα να φθάσουμε στην έναρξη της κατασκευής και των εργασιών αναβάθμισης του έργου. Όπως είπαμε και μετά την έγκριση του από τη Διυπουργική ΣΔΙΤ το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου. 

Η δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες της Πέλλας γίνεται πράξη και ένα τεράστιας σημασίας έργο ακολουθεί τις απαιτούμενες διαδικασίες και βγαίνει από τη στασιμότητα που οι λάθος αποφάσεις το είχαν καταδικάσει.

Το έργο, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Καραμανλής, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των επιπέδων οδικής ασφάλειας, σε ταχύτερες και πιο άνετες μετακινήσεις, στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής και στη μείωση του κόστους των μετακινήσεων και σε αντίστοιχη αύξηση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα».