Αρχές Αυγούστου η Αγκυρα «βγάζει» το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

ΕΥΡΩΠΗ-ΔΙΕΘΝΗ

Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας της χώρας ανακοίνωσε ότι το γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν, «θα κατευθυνθεί στο σημείο εργασίας του στις αρχές Αυγούστου».

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας, Abdulhamid Han, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Αύγουστο σύμφωνα με τον Φατίχ Ντονμέζ, υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της χώρας.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μερσίνα στα νότια της Τουρκίας όπου είναι ελλιμενισμένο το σκάφος, ο Ντονμέζ τόνισε ότι το πλοίο, «ένα από τα 5 πλοία έβδομης γενιάς στον κόσμο, διαθέτει την πιο πρόσφατη τεχνολογία και θα ενταχθεί σε έναν στόλο άλλων τριών για υδρογονάνθρακες επιχειρήσεις».

«Η χώρα έχει αναλάβει δραστηριότητες γεώτρησης στα ύδατά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια», ανέφερε ακόμη.

Το τεράστιο πλοίο έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και χωρητικότητα 200 μελών πληρώματος, ενώ είναι βαμμένο κόκκινο και λευκό και φυσικά έχει την τουρκική σημαία.

Τουρκικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι θα δραστηριοποιηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», μετέδωσε το τουρκικό κανάλι A Haber στα τέλη Ιουνίου.

Ετικέτα: