Χαμόγελο του Παιδιού: Περισσότερα από 38.000 παιδιά βοήθησε συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2022

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Πάνω από 38.000 είναι ο αριθμός των παιδιών που βοήθησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με την απολογιστική έκθεση του οργανισμού.

Κατά τη σημερινή (12.7.2022) παρουσίαση έγινε γνωστό πως υπάρχει μεγάλη αύξηση στις γονικές αρπαγές. Τα περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών που διαχειρίστηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού» αυξήθηκαν κατά 95%, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση 116% στον αριθμό των περιστατικών εξαφανίσεων ενηλίκων που διαχειρίστηκαν οι άνθρωποι του Οργανισμού.

Επιπλέον, καταγράφηκε αύξηση 27% στις ανώνυμες και επώνυμες αναφορές που έλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και 62% αύξηση στα αιτήματα φιλοξενίας παιδιών στις δομές φιλοξενίας και τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας. «Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά και να αποφύγουμε την απομάκρυνση από τις οικογένειές τους. Τα σπίτια ημερήσιας φροντίδας λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό» τόνισε η κοινωνική λειτουργός του οργανισμού, Στεφανία Τέκου.

«Ο μέσος όρος αναμονής της κλήσης είναι δεκατρία δευτερόλεπτα και αυτό είναι online. To βλέπουμε στο επιχειρησιακό μας κέντρο, οι άνθρωποι που απαντούν στις γραμμές. Ποιος περιμένει και πόση ώρα περιμένει. Θα πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για περισσότερες κλήσεις. Μέσος όρος διαχείρισης της κλήσης είναι τα εννέα λεπτά και δώδεκα δευτερόλεπτα» τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Από τις αρχές του 2022, στα 11 σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» φιλοξενήθηκαν 262 παιδιά. Σήμερα, σε αυτά διαμένουν 233 ανήλικοι, ενώ ο οργανισμός φροντίζει ακόμα 89 ενήλικες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ