Δ. ΤΖΑΜΤΖΗΣ: “Σημαντικό project για την ΠΕ Πέλλας η τουριστική αναβάθμιση του Νομού μας”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Θεσμός της Αριστείας στον Τουριστικό Τομέα ενισχύει την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προβολή των στοιχείων μοναδικότητας της περιοχής και την ανάδειξή της ως τον κατεξοχήν τουριστικό προορισμό. 

Στο πλαίσιο του Έργου «Ανάπτυξη και Προώθηση Περιφερειακού Προτύπου Ποιότητας» πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα σήμερα (14/7), ενημερωτική ημερίδα, στο Διοικητήριο Έδεσσας, με εξ αποστάσεως συμμετοχή επιχειρηματιών του τουρισμού από την Π.Ε. Πέλλας.

Όπως διευκρινίστηκε από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας, το σήμα ποιότητας δημιουργήθηκε, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ολιστικά στον Τουριστικό Τομέα.  
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι, σχετικές με τον τουρισμό, επιχειρήσεις, οι οποίες αυτοαξιολογούνται και λαμβάνουν δωρεάν το αντιπροσωπευτικό σήμα ποιότητος (χρυσό, ασημένιο ή χάλκινο).

Οι επιχειρήσεις που θα καταταχθούν στη χρυσή βαθμίδα, θα θέσουν υποψηφιότητα συμμετοχής στο θεσμό της αριστείας, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή ενός πλήρους κύκλου βράβευσης.    

Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, τόνισε:

«Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να αναγάγουμε την τουριστική αναβάθμιση του Νομού Πέλλας σε ένα σημαντικό project, που θα αποφέρει σημαντικά κέρδη σε επιχειρηματίες και εργαζομένους, στον κλάδο Τουρισμού.  
Να προβάλουμε την πλούσια ιστορία μας, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τη διασκέδαση, τα τοπικά μας προϊόντα, τις εμπορικές επιχειρήσεις.  
Αιχμή του δόρατος για εμάς, στρατηγικά, είναι να γίνει ο Νομός Πέλλας βασικός τουριστικός προορισμός και όχι απλά ημερήσια διέλευση από τα γνωστά τουριστικά σημεία.  
Το όνομα  «Πέλλα» αποτελεί ένα ισχυρό brand και θα αποφέρει τεράστια συγκριτικά αποτελέσματα, εάν ενωμένοι όλοι μας, το αναβαθμίσουμε και το προβάλλουμε, με διαφημιστικές καμπάνιες, 12 μήνες το χρόνο». 

Τα οφέλη από την απόκτηση Περιφερειακού Σήματος Ποιότητας είναι πολλαπλασιαστικά. Δωρεάν προβολή, ανύψωση κύρους, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα ανάδειξη τοπικών αξιών, βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών κλπ.  

Επιχειρήσεις που μπορούν να συμμετέχουν είναι οι σχετικές με εστίαση, καταλύματα, παροχής τουριστικών υπηρεσιών, μεταφορών κλπ. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το Ερωτηματολόγιο Αυτοαξιολόγησης Επιχειρήσεων στο λιγκ https://certification.pkm-prqs.gr/?page id=2250.  

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων και στην Π.Ε. Πέλλας, υπεύθυνη επικοινωνίας Αικατερίνη Καλαϊτζίδου, 23813 51398, 6997 026331.