Οι Υγειονομικοί σε αναστολή των Γιαννιτσών εκπέμπουν SOS και θέτουν ζήτημα επιβίωσης

Υγεία

Υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό Γιαννιτσών που τελεί υπό αναστολή εργασίας απέστειλαν το ακόλουθο κείμενο σε όλους τους Βουλευτές του Ν. Πέλλας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζητάμε τα αυτονόητα. Ζητάμε τη στήριξη των βουλευτών του Νομού για την Υγεία. Τους υγειονομικούς, που δε θέλουν τον εμβολιασμό τους, τιμωρούν με άρνηση εργασίας και μηδενικό εισόδημα.

Αναλυτικότερα το κείμενο αναφέρει:

Φτάνουμε τέλη Ιουλίου. Οι υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό φτάνουμε ήδη – μετά κόπων και βασάνων – τους 11 μήνες σε αναστολή εργασίας. 
Πάνω από 60 συμπολίτες σας και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στις δομές υγείας της πόλης των Γιαννιτσών (και πάνω από 7.000 του δημοσίου τομέα πανελλαδικά) συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε καθεστώς αναστολής εργασίας, χωρίς ένα ευρώ, χωρίς υγειονομική περίθαλψη, χωρίς τη δυνατότητα εργασίας.

Λόγω στέρησης μισθού, μην αντέχοντας την οικονομική εξαθλίωση μία συνάνθρωπός μας με 20ετή εμπειρία στη νοσηλευτική απεβίωσε, 9 εξ αυτών αναγκάστηκαν σε εμβολιασμό κατά Covid-19 χωρίς τη θέλησή τους και 8 προχώρησαν σε πρόωρη σύνταξη ή παραιτήθηκαν.

Θέτουμε το τεράστιο ζήτημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οι οικογένειες των υγειονομικών και λοιπού προσωπικού του Νομού Πέλλας και ζητάμε να πάρετε θέση για την άμεση άρση των αναστολών εργασίας για ανθρωπιστικούς λόγους. Πλέον του σημαντικού θέματος της επιβίωσης είναι και η σημαντική υποστελέχωση των νοσοκομείων της περιοχής.

Σας γνωρίζουμε την τροπολογία-προσθήκη της Ελληνικής Λύσης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο:

«Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικών υποβοηθούμενη αναπαραγωγή» με θέμα: «Άρση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τον Covid-19, διακοπή της αναστολής εργασίας των υγειονομικών σε δημόσιες δομές υγείας και καταβολή των αποδοχών τους».

Δείτε την τροπολογία στις εικόνες παραπάνω

Σας καλούμε:

Να αλλάξετε εμπράκτως θέση σε ό,τι αφορά το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού που οδηγεί υγειονομικούς και λοιπό προσωπικό (και τις οικογένειές τους) στην εξαθλίωση και να υποστηρίξετε την ΑΜΕΣΗ επιστροφή στην εργασία μας και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4820/2021.
Άρση των αναστολών των Υγειονομικών και του λοιπού προσωπικού

Γιαννιτσά, 15/07/2022

Υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό Γιαννιτσών που τελεί υπό αναστολή εργασίας