Κυβέρνηση: «Κάηκε μόνο το 70% της Δαδιάς»! – «Το 30% παραμένει άκαυτο και ζωντανό»!

Περιβάλλον

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε μέσω «διαρροών» στο κρατικό ΑΠΕ ότι κάηκε «μόνο το 70%» του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς!

Δηλαδή θεωρεί (πάλι μέσω διαρροών) ότι το 30% της ζώνης A2 που έμεινε «άκαυτο και ζωντανό» είναι κάτι για το οποίο πρέπει να χαιρόμαστε και να είμαστε ικανοποιημένοι!

«Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Η κατάσταση είναι δύσκολη νοτιοδυτικά κυρίως. Εκεί πλέον επικεντρώνεται. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί. Στο σημείο αυτό δεν βρέχει.

Δεν έχει θιχτεί ωστόσο η ζώνη Α1 Προστασίας της Φύσης του πάρκου, ενώ στην Α2, το 30% περίπου εντός της καεισας περιοχής, λόγω φύσης πυρκαγιάς (έρπουσα) και γλωσσών που δημιουργήθηκαν παραμένει άκαυτο και ζωντανό» ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές για την πυρκαγιά στη Δαδιά.

Και υπενθυμίζουν ακόμα ότι «κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στελέχη των δύο Υπουργείων και ανώτατους Αξιωματικούς του ΠΣ βρίσκονται από χθες στη Δαδιά για το επιτόπου συντονισμό των επιχειρήσεων».

Δηλαδή στον Έβρο μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τώρα…

pronews.gr