Η σπαρακτική φωτογραφία του λαγού μπροστά στις φλόγες

Περιβάλλον

Ενώ η χώρα μας παραμένει περικυκλωμένη από πύρινα μέτωπα και η φωτιά κατακαίει μερικούς από τους τελευταίους πράσινους παραδείσους, δύο φιλοζωικές ομάδες, οι Save a Greek Stray και Ομάδα Εθελοντών Νοιάζομαι, έκαναν μια σύντομη αλλά επώδυνη ανάρτηση για τα αφανή θύματα της οικολογικής τραγωδίας, τα οικόσιτα και τα άγρια ζώα. 

Στη φωτογραφία, ένας λαγός που μοιάζει να έχει κοκαλώσει μπροστά στις φλόγες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ (facebook)

Όπως γράφει η λεζάντα:
«Στάχτη έγινε το Δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Καίγεται συνεχόμενα εδώ και τέσσερις μέρες. Καίγεται και η Βάλια Κάλντα, ο σημαντικότερος βιότοπος της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα. Κάηκε το βουνό της Πεντέλης, καίγεται η Λέσβος, καίγονται περιοχές στην Ηλεία και στην Μεσσηνία. Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να πούμε.

Να πούμε για τα κατοικίδια και τα οικόσιτα ζώα; Να πούμε ελευθερώστε τα έστω και μην τα αφήσετε να καούνε δεμένα και εγκλωβισμένα; Να πούμε για τα άγρια ζώα που μετριούνται πλέον στα δάχτυλα; Όσα άγρια ζώα επιβιώσουν αναγκαστικά θα εκτοπιστουν, θα πλησιάσουν οικισμούς και χωριά.

Μην τα ενοχλείτε, μην τα πλησιάζετε. Αφήστε όσο νερό μπορείτε όπου μπορείτε, και δώστε τους την ευκαιρία να ζήσουν με το να μην τα ενοχλείτε καθόλου. Και ας οδηγούμε με προσοχή, ειδικά το βράδυ. Τότε θα κυκλοφορούν τα περισσότερα, όσα έχουν μείνει ζωντανά τουλάχιστον.

Αφού σώθηκαν από την φωτιά, ας μην καταλήξουν κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου. Καλό κουράγιο σε όλους και μακάρι σε μερικά χρόνια να μπορούμε ακόμα να αναπνέουμε».

marieclaire.gr