ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: “Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες”

Παιδεία

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας, Κατερίνας Ιγνατιάδου, για τ’ αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναφέρει: 

Ένα περίπου μήνα μετά τη λήξη των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου τ’ αποτελέσματα των εισακτέων στις σχολές της ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης της χώρας μας. 

Έληξε, έτσι, από νωρίς η προσμονή, η αβεβαιότητα και η αγωνία κυρίως των χιλιάδων υποψηφίων, των οικογενειών και των εκπαιδευτικών μας αλλά κι όλων όσων στεκόμαστε δίπλα τους. 
Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες.

Προετοιμάστηκαν, προσπάθησαν, έδωσαν τον αγώνα τους και τα κατάφεραν. Απ’ εδώ και πέρα ανοίγεται μια νέα σελίδα στη ζωή τους. Η προσπάθεια όμως κι ο αγώνας δεν τελείωσαν εδώ, αλλά συνεχίζονται σ’ άλλο επίπεδο που έχει τις δικές του απαιτήσεις, υποχρεώσεις και προκλήσεις. Προκλήσεις που μπορεί να οδηγούν σ’ επιτυχίες, αλλά μπορεί να κρύβουν και παγίδες. Χρειάζεται, λοιπόν, εγρήγορση, όχι χαλάρωση, χρειάζεται μελέτη και στόχευση, χρειάζεται οι νέοι μας να έχουν ανοιχτούς τους κοινωνικούς κι ανθρωπιστικούς τους ορίζοντες.

Τα φοιτητικά χρόνια, αλλά και γενικά αυτά τα χρόνια της νιότης είναι τα καλύτερα για τους ανθρώπους, όσες δυσκολίες κι αν πρόκειται να συναντήσουν μπροστά τους. Εύχομαι και πιστεύω οι νέοι μας με αυτοπειθαρχία, αυτοπεποίθηση, υπευθυνότητα κι ορθολογισμό να τα ξεπεράσουν και να έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, ως Δήμος Σκύδρας θα είμαστε πάντα δίπλα σ’ όλα μας τα παιδιά, σ’ όλους τους νέους μας. Η ζωή προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες αρκεί οι νέοι μας να έχουν την τόλμη και την ετοιμότητα να τις αξιοποιήσουν, αλλά βεβαίως και τα απαραίτητα εφόδια που είναι ευθύνη της πολιτείας να τα προσφέρει σ’ όλους. Αυτό πρέπει να το έχουν υπόψη τους τα παιδιά που δεν είδαν τα ονόματά τους στους εισακτέους ή έχουν δρομολογήσει ν’ ακολουθήσουν άλλες επιλογές.

Η ζωή αρχίζει κάθε φορά που κάνουμε μια νέα αρχή και τίποτε δεν πρέπει να μας εμποδίζει να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας για να πετύχουμε τους στόχους μας, για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας, για να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη και δικαιότερη.

Μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια, ευχαριστώ την εκπαιδευτική κοινότητα για τη συνεργασία μας κι εύχομαι σ’ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, υγεία, δύναμη και προκοπή.  

Η Δήμαρχος Σκύδρας 
Κατερίνα Ιγνατιάδου