Διεθνή έκθεση «FRUIT ATTRACΤION 2022» Μαδρίτης – Συμμετέχει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Κεντρική Μακεδονία

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προβολή και την προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση «FRUIT ATTRACTION 2022», που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 6 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο IFEMA- Feria de Madrid στη Μαδρίτη.

Η «FRUIT ATTRACTION» αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα του παγκόσμιου τομέα των οπωροκηπευτικών Η έκθεση καλύπτει κάθε τμήμα των επιχειρήσεων που παρέχουν φρέσκα προϊόντα (φρούτα και λαχανικά), οι συμμετέχοντες είναι από όλες τις αγορές του κόσμου και προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της αγοράς για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του κλάδου σε κάθε επίπεδο. Η διοργάνωση του 2021 φιλοξένησε 1.800 εκθέτες από 130 χώρες και την επισκέφτηκαν 90.000 επισκέπτες.  

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 8 περίπτερα και καταλαμβάνει 55.000 τ.μ., όπου συμμετέχουν προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρείες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, μεταφορές, logistics, λιπάσματα και παροχή υπηρεσιών.  

Είναι η τρίτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει στη μεγάλη αυτή έκθεση για τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά στην Ισπανία, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αλλά σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς του τόπου μας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, να κάνουν ουσιαστικές επαφές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Στόχος είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική επικράτεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.  

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει το Innovation Hub, όπου συγκεντρώνονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες, προϊόντα και ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που «πρωταγωνιστούν» στις μεγαλύτερες ξένες αγορές, το Enorganic Market, που είναι αφιερωμένο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, την ενότητα Smart Agro με επίκεντρο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη συνδεσιμότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, την ενότητα Nuts Hub, το Biotech Attraction, που αφορά στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη στη γονιδιωματική των φυτών και το Startup’s Hub, που αναδεικνύει τις νεοσύστατες εταιρείες, που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία της ποικιλομορφίας του περιεχομένου της έκθεσης. 
Το project «FRESKON GREECE» αποτελεί μια πρωτοβουλία της διεθνούς έκθεσης φρούτων και λαχανικών Freskon, που διοργανώνει αποκλειστικά η HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του project είναι η ομαδική οργάνωση και ομαδική παρουσίαση ελληνικών εταιριών του κλάδου σε εκθέσεις του εξωτερικού, στηρίζοντας τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας και την προώθηση των φρέσκων ελληνικών προϊόντων.  

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 2 Αυγούστου.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313330350 (Γλυκερία Καραλή), 2313330391 (Τσιαμπαλή  Χαρίκλεια) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).