Οκτώ γρήγορες και φυσικές λύσεις για το τσίμπημα των κουνουπιών

Υγεία

Το τσίμπημα των κουνουπιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με εντελώς φυσικούς και απλούς τρόπους. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αλλά δεν θα φανταζόμασταν να χρησιμοποιήσουμε έτσι.

Αν δεν διαθέτετε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν την ώρα του τσιμπήματος ή αν προτιμάτε τα φυσικά υλικά, υπάρχουν ορισμένα… γιατροσόφια. Θα σας απαλλάξουν από την ενοχλητική φαγούρα και τον ερεθισμό γρήγορα και εύκολα.
Επειδή όμως η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την αντιμετώπιση, καλό είναι να έχετε λάβει από πριν τα μέτρα σας για νύχτες χωρίς κουνούπια.

Μαγειρική σόδα

Μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα ανακατεμένη σε λίγο νερό θα σχηματίσει ένα είδος αλοιφής. Εφαρμόστε την απευθείας στο ερεθισμένο από το τσίμπημα δέρμα, για περίπου 10 λεπτά. Η φαγούρα θα ελαττωθεί.

Φακελάκι τσαγιού

Ένα φακελάκι του τσαγιού μπορεί να μειώσει το πρήξιμο που προκαλεί το τσίμπημα ενός κουνουπιού και να ελαττώσει τη φαγούρα. Βυθίστε το φακελάκι σε καυτό νερό και στη συνέχεια αφήστε το στο ψυγείο ή στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει. Είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί!

Ξύδι

Παλιό και γνωστό γιατροσόφι, που απαλύνει άμεσα από τη φαγούρα. Χάρη στο οξύ που περιέχει, είναι κατάλληλο και για τα πιο επώδυνα τσιμπήματα, όπως αυτό της σφήκας.

Αλόη

Η καταπραϋντική της δράση στα τσιμπήματα είναι γνωστή. Αν έχετε μια γλάστρα αλόης στη βεράντα, κόψτε ένα φύλλο του και «ανοίξτε» το προσεκτικά. Εφαρμόστε το ζελέ που περιέχει απευθείας στην περιοχή του τσιμπήματος. Θα σας δροσίσει και θα σας ανακουφίσει από τη φαγούρα άμεσα.

Ντομάτα

Κάθε σπίτι έχει ντομάτες στο ψυγείο το καλοκαίρι. Τοποθετήστε πάνω στα σημεία των τσιμπήματος λίγες φλούδες ντομάτας για 3-4 λεπτά. Η φαγούρα θα μειωθεί εντυπωσιακά.

Ασπιρίνη

Ιδανική για το οίδημα που δημιουργείται από το τσίμπημα και τη φαγούρα που το συνοδεύει είναι και η ασπιρίνη. Διαλύστε ένα δισκίο σε ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και εφαρμόστε το μείγμα στο ερεθισμένο δέρμα. Αφήστε το για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Επαναλάβετε μετά από 4-5 ώρες. Μην χρησιμοποιείτε τη συγκεκριμένη παρασκευή στα παιδιά.

Πάγος

Ακόμη κι αν έχετε όλα τα παραπάνω την ώρα του τσιμπήματος, ο πάγος έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται προετοιμασία και μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Αν βάλετε παγάκι στην περιοχή αμέσως μετά το τσίμπημα, μειώνετε ακαριαία την πιθανότητα για πρήξιμο και μεγαλύτερο ερεθισμό. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε και κάποια άλλη φυσική ή φαρμακευτική λύση. Ο πάγος είναι αυτό που θα λέγαμε «πρώτες βοήθειες για κάθε τσίμπημα»!

Μείγμα από έλαια

Αν έχετε στο σπίτι αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο λεβάντας, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό καταπραϋντικό για τα τσιμπήματα. Λίγες σταγόνες λεβάντας σε μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο αρκούν. Αποφύγετε τη χρήση του ελαίου στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα μάτια.

ow.gr

Ετικέτα: