Μ. Συρεγγέλα για γυναικοκτονίες: Δεν υπάρχουν «στρατόπεδα» στον αγώνα κατά της βίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Για τα φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στη χώρα μας ειδικά το τελευταίο διάστημα, τα οποία δυστυχώς καταλήγουν σε δολοφονίες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Όπως υποστηρίζει η κ. Συρεγγέλα, παρατηρείται «εργαλειοποίηση των δολοφονιών για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες», ενώ επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα».

«Τα φαινόμενα της δολοφονίας γυναικών είναι προφανώς καταδικαστέα και προκαλούν θλίψη σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Ωστόσο για ακόμα μία φορά δυστυχώς παρατηρούμε με λύπη την εργαλειοποίηση δολοφονιών για καθαρά μικροκομματικές σκοπιμότητες. Την αλήθεια όμως αποτυπώνουν μόνο οι αριθμοί και οι αριθμοί λένε πως από τα 44 συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.), μόνο ένα εγκαινιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια περίοδο έκλεισε ένας ξενώνας φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυστηροποίησε τις ποινές για τέτοιου είδους εγκλήματα, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε υπέρ αυτών των τροποποιήσεων. Είναι αναμφισβήτητο ότι αναγνωρίζουμε την γυναικοκτονία ως την ειδεχθέστερη μορφή έμφυλης βίας και εξ αρχής ήταν το πρώτιστο μέλημα μας να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο πλαίσιο προστασίας και πρόληψης.

Στα ζητήματα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο αγώνας κατά της βίας συνεχίζεται. Δεν υπάρχουν στρατόπεδα παρά μόνο ένα στόχος να εξαλείψουμε το φαινόμενο αυτό», αναφέρει η κ. Συρεγγέλα.

naftemporiki.gr

Ετικέτα: