Δ. ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: «11 ιατροί για τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Γιαννιτσών, Έδεσσας και ΚΥ Έδεσσας, όπως είχαμε δεσμευτεί»

Πέλλα

Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη, αναφέρει τα εξής: 

Δήλωση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Σταμενίτη αναφορικά με την έγκριση νέων θέσεων στην επερχόμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας, στην οποία προβλέπονται 11 ιατροί για τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών  (5) και Έδεσσας (5) και του Κέντρου Υγείας Έδεσσας (1).

«Όπως έγινε γνωστό, υπεγράφη από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα η απόφαση με την οποία δίνεται έγκριση για προκήρυξη 372 θέσεων γιατρών και οδοντιάτρων ΕΣΥ, στην οποία προβλέπονται και 11 θέσεις ιατρών για τα Νοσοκομεία Γιαννιτσών,  Έδεσσας και Κέντρου Υγείας Έδεσσας, βάσει των αναγκών και των αιτημάτων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τη Διοίκηση των Νοσοκομείων.  
Πρόκειται για μια εξέλιξη που μας ικανοποιεί όλους και που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα της Υγείας. 

Η ενίσχυση των δύο Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας, των Κέντρων Υγείας του Νομού Πέλλας, καθώς επίσης και ο επερχόμενος διαγωνισμός για τις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των συναντήσεων μου με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη όσο και την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα, που υλοποίησαν τα αιτήματα μας για τα Νοσοκομεία του Νομού όπως ακριβώς με είχαν ενημερώσει. 

Η προσπάθεια για την αναβάθμιση των Νοσοκομειακών μας μονάδων συνεχίζεται. Επόμενο βήμα είναι η ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό, θέμα για το οποίο έχω ενημερωθεί ότι θα προβλεφθούν τουλάχιστον τριάντα (30) θέσεις  – 12 για την Έδεσσα και 18 για τα Γιαννιτσά – ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και μόνιμες προσλήψεις διασωστών του ΕΚΑΒ και λοιπού προσωπικού.

Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, οπότε και τα Νοσοκομεία μας ενισχύθηκαν με επικουρικό προσωπικό προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες έτσι και στον σχεδιασμό για τη συνολική αναβάθμιση του ΕΣΥ βρίσκονται στο επίκεντρο των κεντρικών αποφάσεων και αυτό είναι προϊόν πολλής δουλειάς και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων».

Για τις ενέργειες του Βουλευτή κ. Σταμενίτη αναφορικά με το ζήτημα της ενίσχυσης των Νοσοκομείων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μπορείτε να ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους:  
https://stamenitis.gr/23062022/ 
https://stamenitis.gr/18012022/ 
https://stamenitis.gr/21092021-2/