Στον τάφο του πατέρα του στην Κωνσταντινούπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Τον τάφο του πατέρα του, Βασίλη Λαμπρινιάδη, στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι της Κωνσταντινούπολης, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022.

Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, ο Βασίλης Λαμπρινιάδης μεγάλωσε εκεί την οικογένειά του πριν μεταβεί μαζί της ως πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη σε αναζήτηση καλύτερης ζωής.

Όπως είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ήταν ο πατέρας του αυτός που του εμφύσησε την αγάπη για την Πόλη και το πάθος για τον Ελληνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του τρίτου προσκυνηματικού ταξιδιού που διοργανώνει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στην Πόλη και στον Πόντο με την ευκαιρία του εορτασμού της 100ης επετείου από την ίδρυση της.

Κατά την παραμονή του στην Πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να επισκεφθεί και το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ιστορικό ίδρυμα.

ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR