Μητσοτάκης σε αγρότες: «Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις, πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο»

Αγροτικά

 Μία εισαγωγική τοποθέτηση έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τις πρώτες του δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρόθεσή του είναι «να σας ακούσω όλους, εφόσον το επιθυμείτε, και να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα θίξετε».

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις» επεσήμανε και τόνισε η κυβέρνηση προσεγγίζει τη συνάντηση με «κλίμα καλής διάθεσης, όπως έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση του πως μπορεί να βρεθεί μία μέση λύση, η οποία να ικανοποιεί αιτήματα των αγροτών, αλλά και να σέβεται τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένος προβληματισμούς, αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός αφενός ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας είναι δεδομένα και περιορισμένα» είπε, ειδικότερα.

Συμπληρώνοντας, σημείωσε πως είναι πολλοί οι κλάδοι που εκφράζουν προσδοκίες, «και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Αγρότες: Προσερχόμαστε με καλές προθέσεις

Πριν από τη συνάντηση, οι αγρότες είχαν ξεκαθαρίσει προς προσέχονται με καλές προθέσεις.

Το μέλος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών από το Λαγκαδά, Κώστας Χατζηπαραδείσης, επεσήμανε, μέσω της ΕΡΤ, πως «αυτό που έχουμε να μεταφέρουμε στον πρωθυπουργό είναι ότι το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο για να μπορέσει να συνεχίσει ο αγρότης να είναι στο χωράφι και χρειάζονται άμεσα μέτρα».

«Από κει και πέρα, αυτό που επιζητούμε είναι τη συνεχή επικοινωνία με την παραγωγική βάση, ώστε να μεταφέρουμε πράγματα κατά τη διάρκεια του χρόνου στον πρωθυπουργό και στους γενικούς γραμματείς και στο υπουργείο, έτσι ώστε να διορθωθούν κακώς κείμενα τα οποία δεν είναι απαραίτητο ότι θέλουν χρήματα. Δηλαδή, μπορούμε να κάνουμε μια πλήρη αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής βάζοντας σωστές βάσεις, μεταφέροντας όμως πληροφορίες στην κυβέρνηση. Έχει απαξιωθεί πλήρως η επαφή μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και παραγωγικών φορέων» συμπλήρωσε.

Πηγή

Ετικέτα: