Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στη Θεσσαλονίκη μετά τη λιποθυμία του πιλότου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ-LIFESTYLE

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου ενώ το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

Πανικός στον αέρα για τους επιβάτες της πτήσης Jet2 που πραγματοποιούσε τη διαδρομή Μπέρμιγχαμ-Αττάλεια, πριν από 4 μέρες καθώς λιποθύμησε ο πιλότος.

Σύμφωνα με τη Metro και ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν στα 30.000 πόδια, οι αεροσυνοδοί ενημερώθηκαν πως ένας από τους πιλότους έχει λιποθυμήσει, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση που έγινε αντιληπτή ακόμα και τους επιβάτες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου ενώ το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη.

«Ενώ ήμασταν όλοι καθισμένοι, παρατηρήσαμε ότι κάτι συνέβαινε στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου. Νομίζαμε ότι κάποιος είχε τραυματιστεί στην τουαλέτα ενώ υπήρχαν οι αναταράξεις. Μας είπαν ότι θα προσγειωθούμε στην Ελλάδα λόγω έκτακτης ιατρικής ανάγκης», είπε χαρακτηριστικά στην Birmingham Live.

Η ξαφνική αδιαθεσία του πιλότου προκάλεσε αναστάτωση με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να προσγειωθεί το αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη και να μείνει για μία ώρα στον διάδρομο, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Εκπρόσωπος της Jet2 δήλωσε για το περιστατικό στο Birmingham Live: «Η πτήση LS1239 από το Μπέρμιγχαμ προς την Αττάλεια εξετράπη της πορείας προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ως προληπτικό μέτρο την Τρίτη 23 Αυγούστου λόγω αδιαθεσίας ενός εκ των πιλότων. Ένα πλήρωμα μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε πελάτες στο δρόμο τους για την Αττάλεια το ίδιο βράδυ. 

Ενημερώσαμε τους επιβάτες μας το συντομότερο δυνατό και οι ομάδες μας εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά για να τους φροντίσουν όλους. Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από οποιονδήποτε επηρεάστηκε από αυτήν την απρόβλεπτη καθυστέρηση».

Ετικέτα: