Παγώνη: Δεν έχει νόημα να πάνε τα παιδιά με μάσκες στα σχολεία (BINTEO)

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Την επιστροφή τα σχολεία, σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τονίζοντας πως κατά την προσωπική της άποψη «δεν πρέπει να επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία με μάσκες».

Όπως είπε, το καλοκαίρι όλοι πήγαν διακοπές με γνωστούς και φίλους, έδιναν φιλιά και αγκαλιές με τους παππούδες και έπαιζαν σε παιδότοπους, αλλά τα κρούσματα κορονοϊού έχουν μειωθεί, όπως και οι νοσηλείες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

«Τα παιδιά μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες και σε περίπτωση που έχουμε κάποια επιπλοκή, που έχουμε δείκτες ανεβασμένους η επιτροπή εδώ είναι, να εισηγηθεί τι αλλαγές πρέπει να γίνουν. Αλλά όχι να φυλακίσουμε τα παιδιά τώρα και να τα στείλουμε με μάσκες στα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, η ίδια εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα φτάσει στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως είναι πολύ μολυσματική, αλλά δεν προκαλεί θανάτους. Πλήττει το ανώτερο αναπνευστικό και συνεπώς δεν προκαλεί διασωληνώσεις, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το εξωτερικό.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και νόσησαν μετά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ησυχάζει το κεφάλι τους».