ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ: Κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ – Οι διεκδικήσεις

Αγροτικά

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) οργανώνει στα πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μία σειρά από παρεμβάσεις, ώστε να κάνει γνωστά τα τεράστια αγροτικά προβλήματα και να διεκδικήσει τις λύσεις τους.

Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου των Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, σήμερα, Τρίτη 6/9 στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΔΟΘ) 11.30 πμ 

Ακολούθως την Πέμπτη 8/9 ο εκπρόσωπος της γραμματείας της Π.Ε.Μ. Κώστας Τζέλας θα πάρει μέρος στη συνέντευξη τύπου των φορέων της Μακεδονίας, που θα δοθεί, στις 6 μμ, έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας.

Κορυφώνοντας, συμμετέχουμε δυναμικά με την παρουσία αγροτών που κινητοποιούνται από τις γύρω περιοχές, στο μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων το Σάββατο 10/9 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. στηνΘεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες 
Είναι επιτακτική ανάγκη σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς για την γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε για το αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε, να συμπαραταχθούμε με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που κι αυτά υποφέρουν από την βάναυση προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή, και να παλέψουμε τόσο για την επιβίωσή μας ως αγροτοπαραγωγοί όσο και για ένα μέλλον που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας. 
Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οδηγεί στον αφανισμό ένα μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων και των γεωργών.

Οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών, των καυσίμων, του ρεύματος, των αγροτικών εφοδίων, η φορολόγηση, οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο, το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφ ενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από καρτέλ και επιτήδειους αφετέρου, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.

Η μόνη μας λύση πλέον είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή, και αυτό προτίθεται να κάνει, όπως πάντοτε, με συνέπεια η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. 

Δίνουμε, λοιπόν, συνέχεια εδώ από τη Θεσσαλονίκη.

Να είμαστε όλοι παρόντες και παρούσες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 10/9, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ.