Πρόταση εισαγγελέα: Σε δίκη η Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Αστυνομικά

Την παραπομπή της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα τη μεγάλη της κόρη Τζώρτζινα, προτείνει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται και την εξακολούθηση της προσωρινής της κράτησης για άλλους 6 μήνες, με το Συμβούλιο να αναμένεται να λάβει την απόφασή του το επόμενο διάστημα, με βούλευμα που θα εκδώσει.

Πλέον, μετά την πρόταση του εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που θα εκδώσει θα αποφανθεί οριστικά αν η 33χρονη θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη. Πάντως, ο εισαγγελέας ζητεί την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορούμενη μητέρα. Ωστόσο, και επί αυτού του ζητήματος θα αποφανθεί οριστικά το δικαστικό συμβούλιο.

Η ανθρωποκτονία

Υπενθυμίζεται, ότι σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκηθεί τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου του 2022. Το «κουβάρι» της υπόθεσης είχε αρχίσει να ξετυλίγεται έπειτα από το «εύρημα» των ειδικών ότι στο παιδί ανιχνεύθηκε κεταμίνη, ουσία η οποία ήταν μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

Τη δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριάνος, ο οποίος είχε ζητήσει την έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της κατηγορουμένης με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις και άλλους». Στην απολογία της ανάκριση η 33χρονη είχε αρνηθεί τη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο, είχε προφυλακιστεί για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η απόπειρα

Ακολούθησε, το περασμένο καλοκαίρι η άσκηση νέας δίωξης σε βάρος της 33χρονης από τον εισαγγελέα κ. Νούλη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας του παιδιού, τον Απρίλιο του 2021, όταν εκείνο νοσηλεύονταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το περαστικό στο νοσοκομείο των Πατρών και το οποίο προκάλεσε τετραπληγία στο παιδί οφείλεται σε παρέμβαση της μητέρας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η 9χρονη είχε εισαχθεί στο «Καραμανδάνειο» τον Απρίλιο του 2021, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αναφέρει τους γιατρούς ότι η κόρη της εκδήλωνε σπασμούς. Έπειτα από λίγα 24ωρα νοσηλείας της μικρής, η 33χρονη ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι «κάτι συμβαίνει με την Τζωρτζίνα». Αμέσως οι γιατροί έσπευσαν στον θάλαμο που νοσηλεύονταν το κορίτσι και έπειτα από 45 λεπτά καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης το επανέφεραν στη ζωή, όμως ο εγκέφαλός της είχε υποστεί σοβαρές βλάβες.

Παράλληλα, προχωρά η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένα και της Ίριδας, με την 35η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να εξετάζει καθημερινά μάρτυρες με δικαστικές πηγές να εκτιμούν πως πολύ σύντομα η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να απολογηθεί για τη δολοφονία και των άλλων δύο παιδιών.

Prime News

Ετικέτα: