ΒΟΥΛΗ: Σημαντικές παρεμβάσεις Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ για να δοθούν λύσεις σε θέματα του Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Πολιτική

Δελτίο τύπου του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Ν. Πέλλας, Γιώργου Καρασμάνη, αναφέρει τα εξής:

Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.  

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα:  

Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλατάδων, με την οποία ζητά τη βοήθεια και στήριξη της Πολιτείας, καθόσον οι ροδακινοπαραγωγοί της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας της μη τήρησης των συμφωνηθέντων από την πλευρά των κονσερβοποιών αλλά και των ζημιών που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του καλοκαιριού.  

Την επιστολή της Τοπικής Κοινότητας Δροσερού, με την οποία ενημερώνει για την καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί συμπύρηνων και επιτραπέζιων ροδάκινων, από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού και ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση τους.  

Το υπόμνημα του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με την αποζημίωση ποικιλιών ροδακινιάς και νεκταρινιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2022.  

Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία διεκδικεί διακριτή μέριμνα στις ενεργειακές επιδοτήσεις για τα άτομα με αναπηρία και την επιδότηση των ενεργειακών αναγκών των φορέων κοινωνικής φροντίδας και των οργανώσεων των ΑμεΑ.  

Την επιστολή του ΤΟΕΒ Π. Μυλοτόπου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχετικά με την τεράστια έλλειψη ύδατος στο δίκτυο τους, με αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις στην  άρδευση των αγρών των παραγωγών τους.  
(Το πρόβλημα έχει ήδη επιλυθεί με παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη). 
 
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ), με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνοι υπάλληλοι του Δημοσίου Τομέα στο ευεργέτημα της απόσπασης για μια επιπλέον διετία για λόγους συνυπηρέτησης στην περιοχή που υπηρετεί η/ο σύζυγος, όπως ισχύει και σωστά, στους πολυτέκνους υπαλλήλους.  

Την επιστολή του Δήμου Έδεσσας, σχετικά με την πρόταση του για τη δυνατότητα χορήγησης χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από τους δημοτικούς προϋπολογισμούς.

Την επιστολή του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ), με την οποία ζητά την άμεση προκήρυξη μόνιμων θέσεων ΠΕ και ΤΕ Συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης για την κάλυψη των αναγκών του Υπουργείου.  

Την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Βοηθητικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε κατά την υποβολή των αιτήσεων σε πολλούς εκπαιδευτικούς με την ειδικότητα Θεραπευτών Λόγου ΠΕ-21 στην προκήρυξη 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα στον κωδικό τίτλου σπουδών, με αποτέλεσμα την απόρριψη τους.  

Την επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας (Σ.Υ.Α.Π.Ε.), με την οποία ζητά την αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης  για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων του.  

Τις επιστολές των Αναπληρωτών – Μελών Ε.Β.Π., απορριφθέντων από τον διαγωνισμό 1ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της απόρριψης τους, εξαιτίας τεχνικής αστοχίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΑΣΕΠ στον κωδικό τίτλο σπουδών, ζητώντας να διορθωθεί το τεχνικό αυτό σφάλμα και να αποκατασταθεί η αδικία αυτή, επαναφέροντάς τους στους πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού.  

Την επιστολή Ομάδας Εκπαιδευτικών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής (ΟΕΤΕ ΕΑΕ), με την οποία διαμαρτύρονται για την απόρριψη τους από την προκήρυξη 3ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών, επειδή τα πτυχία ΤΕΙ που κατέχουν αποκτήθηκαν πριν το έτος 2001.  

Την επιστολή των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής ΠΕ-11 ΕΑΕ, με την οποία διαμαρτύρονται για την λάθος μοριοδότηση στην ειδικότητα τους, στους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών και ζητούν την ανακοινοποίηση του.

Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία ζητά ειδική μέριμνα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, καθώς και αυξήσεις στα επιδόματα και τις συντάξεις των συνταξιούχων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.  

Την επιστολή Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες, σχετικά με τη λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων, θέσπιση φορολογικών ελαφρύνσεων, απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα ενισχύσουν το εισόδημα και θα διαφυλάξουν την ποιότητα της ζωής των πασχόντων από καρδιαγγειακά νοσήματα εν γένει.  

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.  

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022