Εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο φερώνυμο Εξωκκλήσι, που βρίσκεται στο Ριζό Σκύδρας.
Την παραμονή (6/7) τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός κατά τη διάρκεια του οποίου τέθηκε σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας.
Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αυξέντιος Ρουσσάκης, ενώ μετείχαν οι Πρωτοπρ. Διονύσιος Σιαμήτρας και Ιωάννης Βασιλειάδης, εφημέριος της ενορίας.
Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας, στην οποία μετείχε και η χορωδία της ενορίας «Αγία Κυριακή».
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Το πρωί της εορτής (7/7) τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κήρυξε ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Βασιλειάδης και ευλόγησε μετά την Οπισθάμβωνο ευχή το κόλλυβο της Αγίας.
Στον εορτασμό μετείχαν επίσης ο Πρωτοπρ. Ανδρέας Ασλανίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ριζού Χαράλαμπος Φαντίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
