728 x 90

Νοσοκομειακοί Γιατροί Πέλλας - Η Υγεία ξεσηκώνεται...

  • In ΠΕΛΛΑ
  • 12:19 PM, Monday 24th January 2022
img

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/1 στα Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Εδεσσας...

"Παρών" δηλώνει στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) και, όπως ενημερώνει, με ανακοίνωσή της, θα πραγματοποιηθούν και στα δύο νοσοκομεία του Νομού, σε Γιαννιτσά και Εδεσσα.

Η ανακοίνωση της ΕΝΙΠ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 12:00 μ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

Όλοι στο πόδι! Δεν έχουμε πλέον καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς τους. Το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών κινδυνεύει με λουκέτο και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων!

Η κινητοποίηση των μαζικών φορέων, των σωματείων, των συλλόγων του νομού μπορεί να βάλει φρένο στην εγκληματική πολιτική τους και να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.  

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συμμετέχει με Στάση Εργασίας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ για τις 26 Ιανουαρίου και καλεί τον λαό, τα σωματεία και τους συλλόγους που στηρίζουν το Κοινό Ψήφισμα για την Υγεία και όλους τους άλλους φορείς της περιοχής, σε συγκεντρώσεις στις 12:00 το μεσημέρι, στις πύλες των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας για να απαιτήσουμε: 

Να μην κλείσει το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών! Να ενισχυθεί, να θωρακιστεί ΤΩΡΑ με την άμεση πρόσληψη δύο μόνιμων παθολόγων-ογκολόγων. Να ενισχυθούν οι παθολογικές κλινικές και τα ΤΕΠ των δύο νοσοκομείων με άμεσες προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων παθολόγων.

Να επαναλειτουργήσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.  

Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με κατεπείγουσες  διαδικασίες και με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων. Άμεση μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι συνάδελφοι μας που είναι σε αναστολή με συχνά τεστ μέχρι να εμβολιαστούν. Όχι στις απειλές για απολύσεις υγειονομικών.

Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά και άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.  

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                
Αποστολίδης Χαράλαμπος                                                                                                         
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραπαναγιώτης Κωνσταντίνος

--- --- ---

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ - Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου αναφέρει τα εξής:
TETAΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 
ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
12:00 Μ. - 3:00 Μ.Μ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ 1:00 Μ.Μ.

Η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζει! 
Γιατί την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. 
Γιατί καθημερινά στα νοσοκομεία αντικρύζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται σε φορεία και ράντζα μετά από κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Γιατί χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου.

Γιατί χάσαμε ασθενείς μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν είχαμε εισακουστεί. Γιατί δε θεωρούμε ότι είναι φυσικό «να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα», όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας.

Γιατί ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και είμαστε λιγότεροι από ότι πριν από 2 χρόνια (που και τότε είμασταν λίγοι), η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς. Γιατί βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση και τη μετατροπή μας σε περιπλανώμενο θίασο για να μπαλώνουμε τρύπες. Γιατί η κυβέρνηση μας αναγκάζει γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, από ουρολόγους μέχρι γυναικολόγους και από ορθοπαιδικούς μέχρι ψυχίατρους, να περιθάλπουμε ασθενείς με Covid -19.

Γιατί η κυβέρνηση λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια τους συναδέλφους μας από το Παίδων Πεντέλης γιατί αγωνίζονται για να μην κλείσει.
 
Γιατί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Γιατί αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο ΕΣΥ σχεδιάζουν να κλείσουν και άλλα με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειας μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση!

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ «ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ».

Απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.

Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους.

Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00 - 3:00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ 1:00 Μ.Μ. 
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ