ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ “ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2026” ΜΕ 2.500 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 120 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αθλητικά Γιαννιτσά Ελλάδα Μακεδονία Νέα

Στάθης Φουντουκίδης: «Αυτήν την ημέρα μνήμης τιμούμε με μια γιορτή της ζωής. Μια γιορτή, που συμμετέχουν οικογένειες, μικρά παιδιά και που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για να ακουστεί παντού»

Με μεγάλη συμμετοχή και σε ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4/10 ο φετινός «Δρόμος Θυσίας Γιαννιτσών». Συνολικά οι συμμετοχές των δρομέων (περιπατητών, μαθητών, συνοδών και εθελοντών) σε όλους τους αγώνες έφθασαν τους 2.500. Η μεγάλη αυτή διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ και του ΑΣΑΕΔ, σε συνεργασία με την ΠΕ Πέλλας, την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, στη μνήμη των 120 ηρωικών πολιτών που εκτελέστηκαν στις 14 Σεπτέμβρη 1944.

Η παρουσία των δρομέων, των περιπατητών, των μαθητών, των συνοδών -γονέων και των εθελοντών, ήταν μαζική και ενθουσιώδης αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον επετειακό ιστορικό και αθλητικό θεσμό.
Στις 9 π.μ., ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης έδωσε την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου, ενώ ακολούθησε στις 9:10 π.μ. η εκκίνηση του Δρόμου των 5,5 χλμ. «Βαγγέλης Βρόντζος», από τον Βουλευτή Πέλλας Διονύση Σταμενίτη.

«Σήμερα, με την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας Γιαννιτσών, τιμήσαμε τα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, αλλά και όλα τα θύματα των απολυταρχικών καθεστώτων γενικότερα», επισήμανε στον χαιρετισμό του πριν την εκκίνηση ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, προσθέτοντας: «Αυτήν την ημέρα μνήμης εδώ στα Γιαννιτσά τιμούμε σήμερα με μια γιορτή της ζωής. Μια γιορτή, που συμμετέχουν οικογένειες, μικρά παιδιά και που στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για να ακουστεί παντού». Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους εθελοντές και τους φορείς που συνέδραμαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ακολούθησε λίγο αργότερα ο Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων 1.000μ στα Γιαννιτσά, στις Αμπελιές, στο Ν. Μυλότοπο, στην Αξό με τερματισμό και απονομές στον κεντρικό δρόμο των οικισμών όπου έγινε και η υποδοχή των δρομέων του Ημιμαραθωνίου.

Στον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου των 5,5 χλμ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό χειροκρότησε την προσπάθεια των δρομέων, στους οποίους απονεμήθηκε το μετάλλιο του Δρόμου Θυσίας.
Να σημειωθεί ότι πρώτος στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Ιωάννης Τσόρμπας από την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και στον Δρόμο των 5,5 χλμ. πρώτος ήρθε ο Ιωάννης – Νεκτάριος Τσέλιος.
Απένειμαν μετάλλια ο Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Δαμασκούδης, Κώστας Δεληγιαννίδης, Γιάννης Κουτούδης, Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, Νίκος Κατσαμπέρης, Νίκος Δόντσης, Αθανάσιος Αδαμάκης, Εύη Θεοδωρίδου, Άνθιμος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γιαννιτσών Διονύσης Παροτσίδης, ο Πρόεδρος της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών (ΟΜΓ) Νίκος Τομπουλίδης, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, Διοικητής του Τμήματος Tροχαίας Πέλλας Βασίλης Πλούγαρλης, ο εκπρόσωπος της ΙΙης Μηχανοκίνητης Μ. Π. Αντισυνταγματάρχης ΠΒ Δημήτρης Μακρής.

Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση