ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Γιαννιτσά Ελλάδα Μακεδονία Νέα Οικονομία

Καύσιμα και θέρμανση: Δεν μπορεί ο εργαζόμενος να πληρώνει κάθε φορά το κόστος – Παρέμβαση της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πέλλας, Θεανώς Ζουρνατζίδου

Η τιμή των καυσίμων έχει γίνει ένα ακόμη σοβαρό βάρος για τα εργατικά νοικοκυριά. Για πολλούς εργαζόμενους στην Πέλλα, η καθημερινή μετακίνηση προς και από τη δουλειά είναι αναγκαία, ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπου οι αποστάσεις και η έλλειψη επαρκών συγκοινωνιών κάνουν το αυτοκίνητο απαραίτητο.
Δεν γίνεται ένας εργαζόμενος να χρειάζεται σημαντικό μέρος του μισθού του μόνο και μόνο για να μπορεί να πηγαίνει στη δουλειά του.
Και ενώ το κόστος της καθημερινότητας αυξάνεται, έρχεται και ο χειμώνας, με τις οικογένειες να υπολογίζουν από τώρα πόσο θα κοστίσει η θέρμανση του σπιτιού τους.
Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας ζητά από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα και όχι άλλη αναμονή:
• ουσιαστική μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης στα καύσιμα,
• ενίσχυση της στήριξης για τη θέρμανση των νοικοκυριών,
• ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους που έχουν καθημερινά υψηλό κόστος μετακίνησης προς την εργασία τους,
• ουσιαστική αύξηση των μισθών και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος ζωής.
Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν προνόμια. Ζητούν να μπορούν να εργάζονται, να μετακινούνται και να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς κάθε μήνα να κάνουν νέους υπολογισμούς για το ποια βασική ανάγκη θα αφήσουν πίσω.
Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις τώρα, πριν το κόστος μετακίνησης και θέρμανσης γίνει για ακόμη περισσότερες οικογένειες δυσβάσταχτο.

Η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πέλλας
Θεανώ Ζουρνατζίδου

Αφήστε μια απάντηση