ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 380 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 1.300 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διεθνή Νέα

“Μητέρες ψάχνουν τα παιδιά τους” – Προειδοποίηση των Αρχών υπό τον φόβο νέας πλημμύρας

Τουλάχιστον 380 νεκροί και πάνω από 1.000 αγνοούμενοι από καταστροφικές πλημμύρες στα σύνορα Νεπάλ-Θιβέτ, με συνεχιζόμενο κίνδυνο νέων πλημμυρών από υπερχείλιση λίμνης.
Τεράστια ποσότητα παγετώνα κατέρρευσε με ταχύτητα 50 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, δημιουργώντας μάζα λάσπης που κάλυψε περισσότερα από 20 χιλιόμετρα.
Χωριά στη Ρασούβα θάφτηκαν κάτω από λάσπη, 40 χιλιόμετρα οδικού δικτύου καταστράφηκαν και δεκάδες γέφυρες κατέρρευσαν, δυσχεραίνοντας τις διασώσεις.
Έλληνες μάρτυρες περιγράφουν ανθρώπους που αναζητούν τις οικογένειές τους, με γυναίκες και μητέρες να ψάχνουν απεγνωσμένα τους αγαπημένους τους.
Διεθνής κινητοποίηση με ΟΗΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια, με περίπου 90 Αμερικανούς να αγνοούνται στην περιοχή.
Τουλάχιστον 380 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τα σύνορα Νεπάλ και Θιβέτ. Οι τοπικές αρχές, με τη βοήθεια διασωστών και εθελοντών, καταβάλλουν προσπάθειες να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιζώντες από τις λάσπες.Ωστόσο, σύμφωνα με την Αρχή διαχείρισης καταστροφών του Νεπάλ, η απειλή δεν έχει ακόμη εκλείψει, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται «σοβαρός κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών». Η λίμνη που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές πλημμύρες ενδέχεται να υπερχειλίσει. Η αρχή διευκρίνισε ότι η προειδοποίηση αφορά τις κοινότητες που βρίσκονται κατά μήκος των ποταμών Μπότε Κόσι και Τρισούλι. Κάτοικοι, τουρίστες και μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έχουν κληθεί να αποφεύγουν τις όχθες των ποταμών και να παραμένουν σε κλειστούς χώρους μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Σε ανάρτησή της στο X, η αρχή ανέφερε: «Καθώς εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα μιας ακόμη μεγάλης πλημμύρας, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις χαμηλότερες παραποτάμιες περιοχές καλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση