Μυστήριο περιβάλλει τον αιφνίδιο θάνατο της 16χρονης Ζωής – Άννας Μπακατσέλου, με καταγωγή από την Γορτυνία, έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, η οποία έχασε τις αισθήσεις της αμέσως μόλις βγήκε από το μαγαζί και κατέληξε μέσα σε λίγα λεπτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα διασκέδαζε με φίλους όταν αποφάσισε να αποχωρήσει γιατί δεν ένιωθε καλά. Εκείνη τη στιγμή κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών, οι οποίοι επιχείρησαν να επαναφέρουν την 16χρονη κοπέλα για μιάμιση ώρα, δεν κατάφεραν να τη σώσουν.
Οι Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείουν κανένα σενάριο. Οι απαντήσεις για τα ακριβή αίτια θανάτου αναμένονται από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.
«Χαίρομαι που άκουσα αυτά τα λόγια εκείνο το βράδυ»
Φίλη της 16χρονης ανέφερε στο STAR ότι «το τελευταίο που ακούσαμε ως λέξη από το στόμα της φίλης μας ήταν το “Σ’αγαπώ” προς εμάς, και χαίρομαι που τα έχω ακούσει αυτά τα λόγια, εκείνο το βράδυ». Τα λόγια της φίλης της είναι γροθιά στο στομάχι.
Υπενθυμίζεται πως ως αρχική αιτία θανάτου, η ιατροδικαστική εξέταση προσδιόρισε την πνευμονική εμβολή, με τις τοξικολογικές και ιστολογικές αναλύσεις να αναμένεται να «ρίξουν» φως στο αν υπήρξε κατανάλωση ουσιών ή κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας.
«Η πνευμονική εμβολή φαίνεται να είναι η τελική αιτία θανάτου, όμως περιμένουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να έχουμε πλήρη εικόνα», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Αντιφάσεις στο ζήτημα της ενημέρωσης
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Υγείας εμμένει στη θέση ότι η ενημέρωση της Αστυνομίας έγινε όπως προβλέπεται. «Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε κανονικά, δεν ισχύει ότι υπήρξε καθυστέρηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένη κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης.
«Δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι ο θάνατος συνδέεται με κατανάλωση αλκοόλ ή ουσιών. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις. Αν διαπιστωθεί νοθευμένο ποτό, αυτό θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον ιδιοκτήτη», τόνισε.
