Στα εγκαίνια του Περιπτέρου του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και της Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ. στα οποία συστεγάζεται και η “Βυζαντινή Θεσσαλονίκη” συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, των θεσμικών φορέων και της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού, απηύθυνε ομιλία στους παρευρισκόμενους.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Υπουργού, τόνισε πως ο Εμπορικός Κλάδος, πέρασε τον “σκόπελο” των πολύ δύσκολων χρόνων, ενώ επισήμανε πως ο ίδιος ανταποκρίνεται στα αιτήματα των θεσμικών εκπροσώπων του κλάδου κάνοντας μάλιστα δεκτό και το αίτημα της κατάργησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, και της Ο.Ε.Π.Ε.Κ.Α.Μ.Θ. Παντελή Φιλιππίδη, τόνισε την ανάγκη για να αντέξει η οικονομία και η κοινωνία σε αυτή την δύσκολη συγκυρία και ανέφερε χαρακτηριστικά πως “η κυβέρνηση αυτή θα είναι δίπλα στους πολίτες, τους εμπόρους “βάζοντας πλάτη” στα δύσκολα όπως έχει συνηθίσει άλλωστε”.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας.
