Πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

Υγεία

Οι Πρώτες Βοήθειες και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών είναι το αντικείμενο των διαδικτυακών μαθημάτων που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ.) 
Στόχος του νέου αυτού διαδικτυακού σεμιναρίου αποτελεί η μύηση των ενδιαφερομένων στην ορθή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, όπως επίσης και η παροχή γνώσης στο ζήτημα ιεράρχησης των αναγκών που προκύπτουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις και που αν δεν αξιολογηθούν σωστά μπορούν να αποβούν μοιραίες στην έκβασή τους. 
Τα θέματα που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων άπτονται της καθημερινότητας όλων μας, ενώ την εισήγησή τους έχει επιμεληθεί η επικουρική ωτορινολαρυγγολόγος του «Θεαγένειου» Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και τοπική σύμβουλος της Δ.Κ. Νεάπολης, Ευγενία Δασκαλάκη.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
• Τρίτη 6 Απριλίου – 7 μ.μ.- θέμα: Ρινορραγία 
• Τετάρτη 7 Απριλίου – 7 μ.μ. – θέμα: Πνιγμονή – πνιγμός 
• Τρίτη 13 Απριλίου – 7 μ.μ. – θέμα: Αλλεργικό σοκ 
• Τετάρτη 14 Απριλίου – 7 μ.μ. – θέμα: Οργάνωση οικογενειακού φαρμακείου (rapid home test)

Να σημειωθεί ότι η Ε.Δ.ΟΜ.Α.Κ. από το 1992 συνεχίζει να παρέχει εθελοντικά βοήθεια σε συνανθρώπους μας και στην εν γένει τοπική κοινωνία, ενώ καθοριστική είναι η δράση της σε τομείς διάσωσης ατόμων, δασοπροστασίας, πυρόσβεσης και αντιμετώπισης καταστροφών όπως σεισμοί, χιονοπτώσεις, πλημμύρες και πυρκαγιές. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: www.edomak.gr 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6951940218  Στέλιος Βαϊρλής)