728 x 90

ΕΦΗΜ. "ΕΔΕΣΣΑΪΚΗ": ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ. ΠΕΛΛΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

"Σταθερότητα με ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας"...

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

📌 "ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"

📌 "ΕΓΙΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ"

📌 "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ"

Με την προεκλογική περίοδο στην χώρα και το Νομό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς απομένουν πέντε εβδομάδες από τις Εθνικές κάλπες της 21ης Μαΐου, η "Ε" φιλοξενεί σήμερα βαρυσήμαντη συνέντευξη του Βουλευτή Ν.Δ. Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη.

Ο εκλεγμένος για 2η φορά στο Εθνικό Κοινοβούλιο εκπρόσωπος του Νομού, με την πλούσια πολιτική δράση και την ενεργό παρουσία, σε όλα τα μεγάλα και πιο μικρά ζητήματα που αφορούν τον τόπο, εκφράζει την άποψη, καταρχάς, ότι η Ν.Δ. αποτελεί σήμερα την μόνη πολιτική δύναμη στη χώρα, με συγκεκριμένες θέσεις, πρόγραμμα και προοπτική αυτοδύναμης διακυβέρνησης και σταθερότητας.
Θεωρεί, επίσης, ότι έγινε σημαντικό κυβερνητικό έργο, στη διάρκεια της τετραετίας, στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Πέλλα "σημαντικά βήματα προόδου στις υποδομές", καλώντας τους πολίτες του Νομού να συγκρίνουν την διακυβέρνηση της Ν.Δ. με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για την υποψηφιότητά του δηλώνει "προσέρχομαι στις εκλογές με όπλα τις προσπάθειές μου για τον τόπο" και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Νομού επιβραβεύουν την ειλικρίνεια και τη συνέπεια και τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη, για την οποία και τους ευχαριστεί.

Αναλυτικά τα όσα πολύ ενδιαφέροντα καταθέτει ο κ. Σταμενίτης στην σημερινή του συνέντευξη:

"Ε": Η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική ρητορική της θέτει, όλο και πιο έντονα και επιτακτικά, όσο περνούν οι μέρες, το στόχο και την ανάγκη της αυτοδυναμίας. Πόσο εφικτός μοιάζει αυτός ο στόχος λιγότερο στην πρώτη και περισσότερο στην πιθανή δεύτερη κάλπη και αν δεν επιτευχθεί ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης του τόπου; 
- Η Νέα Δημοκρατία δια του Προέδρου της έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Και η σταθερότητα διασφαλίζεται από μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, να έχει συνοχή και να δρα στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος πολιτικών θέσεων. 
Τώρα, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου εμείς πιστεύουμε ότι αυτός μπορεί να επιτευχθεί, προφανώς όχι με την απλή αναλογική. Το αποτέλεσμα όμως της 21ης Μαΐου θα υποδείξει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, ανεξάρτητα αν θα χρειαστούν δεύτερες εκλογές ή όχι. Θέλω όμως να πω και κάτι για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ενώ μιλούν για συνεργασία δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, ο ένας με ποιόν θα συνεργαστεί και στη βάση ποιων θέσεων, και ο άλλος υπό ποιον επικεφαλής θα μπει σε μια συνεργασία. Σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που λέει τι θέλει να κάνει, που παρουσιάζει συγκεκριμένες θέσεις, έχει πρόταση διακυβέρνησης και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει είναι η Νέα Δημοκρατία.

"Ε": Θεωρείται ότι η Νέα Δημοκρατία, προβάλλοντας το κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2019-2023, θα μπορέσει να περιορίσει ενδεχόμενη εκλογική φθορά και απώλειες από ζητήματα που της καταλογίζει η αντιπολίτευση, όπως η ακρίβεια, οι ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών, οι υποκλοπές κ.α.; 
- Είναι γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια σειρά από εξωγενείς κρίσεις. Θυμηθείτε την πανδημία και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή μας για ένα πολύ μεγάλο διάστημα, την επακόλουθη πληθωριστική κρίση αλλά και στη συνέχεια την ενεργειακή ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών αναταραχών. Απέναντι σε αυτές τις δυσκολίες δεν μείναμε αδρανείς, τις αντιμετωπίσαμε και το σημαντικότερο δεν τις χρησιμοποιήσαμε ως άλλοθι για να πάμε πιο πίσω την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Μάλιστα σε ορισμένα ζητήματα τρέξαμε γρηγορότερα και από ότι είχαμε υποσχεθεί, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του ποσοστού μείωσης του ΕΝΦΙΑ.  
Συνεπώς, έχουμε μια δέσμη δράσεων και έργου που βασίστηκε στο πρόγραμμα μας με μεταρρυθμίσεις και μόνιμες αλλαγές και μια σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων, και δίνω εδώ τα παραδείγματα της στήριξης της κοινωνίας με ένα τεράστιο πακέτο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και τη στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Πιστεύω λοιπόν ότι στο δρόμο προς τις κάλπες οι πολίτες θα αξιολογήσουν συνολικά την προσπάθεια της κυβέρνησης, θα συγκρίνουν τα πεπραγμένα της με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην τελική επιλογή θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Νέας Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

"Ε": Σε επίπεδο εκλογικής Περιφέρειας Ν. Πέλλας, ποιος είναι ο "πήχης " του κόμματος και αν θεωρείτε ότι έχουν γίνει έργα σε τοπικό επίπεδο, μέσω των οποίων η Ν.Δ. μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε διατήρηση ή και αύξηση του ποσοστού της; 
- Την τετραετία που πέρασε τα προβλήματα της Πέλλας βρέθηκαν στο επίκεντρο. Έγιναν σημαντικά βήματα προόδου στον τομείς των υποδομών, της αγροτοκτηνοτροφίας, της ενίσχυσης των Δήμων, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και του τουρισμού. Μετά από πολλά χρόνια τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν και κράτησαν για δεκαετίες την περιοχή μας στάσιμη, πήραν τον δρόμο τους. Αναφέρομαι φυσικά στα μεγάλα έργα όπως ο οδικός άξονας «Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα» που βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της επιλογής αναδόχου ή το μεγάλο έργο του φράγματος του Αλμωπαίου που θα αρδεύσει πάνω από 140.000 στρ. και βρίσκεται και αυτό στο στάδιο της προκήρυξης του διαγωνισμού. Είχαμε όμως, και πολιτικές που στήριξαν τον αγροτικό κόσμο, σε χρονιές αναμφίβολα δύσκολες. Χρηματοδοτήθηκε ο ΕΛΓΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες σε αποζημιώσεις και αντιμετωπίστηκε ο παγετός της άνοιξης του 2021 με προκαταβολές και αποζημιώσεις των παραγωγών στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Αξίζει ακόμα να σας αναφέρω, ότι πάνω 100 εκ. ευρώ να κατευθύνονται στον Νομό Πέλλας από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα των Δήμων, για έργα στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.  
Όλα αυτά, την ώρα της κάλπης, οι συμπολίτες μας στην Πέλλα θα τα συνυπολογίσουν και πολύ περισσότερο θα τα συγκρίνουν με όσα έγιναν για τον τόπο μας τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η συνέπεια και η τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων είμαι βέβαιος ότι θα αξιολογηθεί θετικά από τους πολίτες, οι οποίοι θα δώσουν υψηλό ποσοστό στη Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσουμε μαζί στον δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου, της συνεργασίας, της αναγνώρισης των αστοχιών και της διόρθωσης αυτών.  

"Ε": Το σύστημα της απλής αναλογικής στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα αλλάξει, πιθανόν, τα δεδομένα και στην κατανομή των βουλευτικών εδρών στο Νομό. Πόσο διαφοροποιεί το γεγονός αυτό τον προσωπικό προεκλογικό σας αγώνα για το σταυρό, καθώς η εκλογή για κάθε υποψήφιο μοιάζει σαφώς πιο δύσκολη σε σχέση με τις εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής; 
-"Ε": Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και σε αυτήν προσέρχομαι με «όπλα» τις προσπάθειες που έχω κάνει για τον τόπο μας και για να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Προσέρχομαι με την ικανοποίηση ότι μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια, έχοντας δώσει όλες μου τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν στον Νομό Πέλλας και παρουσιάζοντας τις προτάσεις μου για την επόμενη ημέρα. Ο τρόπος που επιλέγω να πολιτεύομαι και να επικοινωνώ με τους πολίτες δεν προσαρμόζεται στο εκλογικό σύστημα. Οι πολίτες επιβραβεύουν την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και την προσπάθεια και προσωπικά στους πολίτες της Πέλλας οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου.  

"Ε": Αν θέλετε, μέσω της εφημερίδας, να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες της. 
- Στους συμπολίτες μου, αναγνώστες της Εδεσσαϊκής, θέλω να πω ότι την τετραετία που πέρασε αποδείχθηκε ότι με σκληρή δουλειά και σωστό σχεδιασμό μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μπροστά μας έχουμε ακόμη πολλή προσπάθεια για να ξεπεράσουμε τις παθογένειες που παραμένουν εμπόδιο αλλά και για νέους στόχους. 
Προτεραιότητές μου για την επόμενη τετραετία και εκεί που πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε βαρύτητα είναι η γρήγορη υλοποίηση των έργων που έχουμε δρομολογήσει, η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να μπορεί να απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες μας από την κλιματική αλλαγή, η ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας και τέλος, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του κράτους για την ανάπτυξη των τοπικών μας επιχειρήσεων. 

-η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2023, στην έντυπη εφημερίδα "εδεσσαϊκή" Ν. Πέλλας-