728 x 90

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ: Το ανοδικό ρεύμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" αλλάζει τις ισορροπίες

img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

📍 Το ανοδικό ρεύμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" διαφοροποιεί τα δεδομένα του παραδοσιακού "διπολισμού"

Είναι αλήθεια ότι μετά την "ξαφνική" απόσυρση της "Ενωτικής Δράσης" από την προεκλογική "κούρσα" για τον Δήμο της Έδεσσας, μια πρώτη (και ίσως πρόχειρη) εκτίμηση των νέων δεδομένων από την συγκεκριμένη εξέλιξη στο δρόμο προς τις κάλπες, οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι διαμορφώνεται ξανά, ύστερα από 13 χρόνια, το ισχυρό παραδοσιακό "δίπολο" Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της πλειοψηφίας και της εξουσίας.

Ωσταρά θα έπρεπε ως "τρίτος πόλος", η υποψηφιότητα της "Λαϊκής Συσπείρωσης", η οποία όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών, μάλλον δεν μοιάζει το ίδιο "συμβολική" και "προδιαγεγραμμένη" με τις προηγούμενες φορές.

Καταρχάς η αλλαγή - ανανέωση στην ηγεσία του συνδυασμού, με την έλευση ενός νέου δυναμικού και ενθουσιώδους επικεφαλής, όπως ο Νίκος Λυτρίδης, έφερε αυτομάτως έναν νέο "άνεμο" και σίγουρα ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο στα τοπικά Αυτοδιοικητικά πράγματα, έτοιμο να συγκρουστεί με ένα "κατεστημένο" δεκαετιών στην εξουσία.

Ταυτόχρονα, δε θα πρέπει να υποτιμηθεί διόλου η συγκυρία των παρενεργειών από τις πρόσφατες διπλές Εθνικές κάλπες στην Κοινωνία, όπου η παταγώδης αποτυχία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να απειλήσουν και να αμφισβητήσουν στο ελάχιστο το "μονόδρομο" αφήγημα νεοφιλελευθερισμού και "σταθερότητας" της Ν.Δ., έχει επιφέρει κόπωση και απογοήτευση στον ευρύτερο Δημοκρατικό χώρο και κυρίως διάθεση αναζήτησης μιας πιο ξεκάθαρης και συγκεκριμένης "αριστερής" ιδεολογικής θέσης και στάσης, πέρα από τις αποτυχημένες και καταδικασμένες, πλέον, στην κάλπη "ροζ" και "πράσινες" παλινδρομήσεις και αντιφάσεις σε ό,τι αφορά τον "ευρωμονόδρομο".

Μια μαζική τάση, μάλιστα, που έχει εκφραστεί κατά το παρελθόν σε άλλες τοπικές Κοινωνίες της Ελληνικής Επικράτειας, πιο τολμηρές ίσως και λιγότερο "εγκλωβισμένες" στον (εκάστοτε) δικομματισμό της Κεντρικής εξουσίας, σε σχέση με τη δική μας.

Επιπλέον ο Νίκος Λυτρίδης, από τις πρώτες κιόλας συστάσεις του, στον εδεσσαϊκό λαό δε δίστασε ευθέως, χωρίς περιστροφές και, κυρίως, έντιμα, να ταυτιστεί πλήρως με τις θέσεις του ΚΚΕ. 

Την ίδια ώρα, κατά την οποία, τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και του ευρύτερου Δημοκρατικού χώρου, σε τοπικό επίπεδο, είτε απέφυγαν να εκτεθούν στις Αυτοδιοικητικές κάλπες, είτε εμφανίζονται "μασκαρεμένα" μέσω... ανεξάρτητων, υποτίθεται συνδυασμών!!!

Τέλος, η στελέχωση του συνδυασμού της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με την παρουσία ή την επανεμφάνιση "εμβληματικών" προσώπων, με απήχηση στην τοπική Κοινωνία και τους βαθιά δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες - ψηφοφόρους, ολοκληρώνει μάλλον ιδανικά ένα "παζλ" ιδιαίτερα ευνοϊκών προϋποθέσεων και συνθηκών για την επίτευξη ενός ποσοστού... πολλαπλάσιου συγκριτικά με εκείνο του 2019!!

Και, ίσως, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες διψήφιου!

Και ένας "πήχης", βέβαια, τον οποίο, εάν καταφέρει να ξεπεράσει η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα πλήξει αναπόφευκτα τον "διπολισμό", προς μια "συγκεκριμένη " κατεύθυνση και θα επηρεάσει "αντιστοίχως" και καθοριστικά, το εκλογικό αποτέλεσμα ως προς τη διεκδίκηση της Πλειοψηφίας...

✍️  Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην έντυπη εφημερίδα "εδεσσαϊκή" Ν. Πέλλας...