728 x 90

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (16/3) - ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

  • In ΠΕΛΛΑ
  • 10:17 AM, Wednesday 15th March 2023
img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

📌  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 
ΠΕΜΠΤΗ 16 TOY ΜΑΡΤΗ

📌  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

📌  ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ  

Στις 8 του Μάρτη, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι/ες και νεολαίοι, ξεχύθηκαν στους δρόμους εκφράζοντας την τεράστια οργή τους για το έγκλημα στα Τέμπη και την πολιτική που σπέρνει φτώχεια και θάνατο. Τα συλλαλητήρια, ήταν τα μεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων, και μπορούν να συγκριθούν σε μέγεθος μόνο με τα μεγάλα συλλαλητήρια των μνημονίων. Ούτε τα υποκριτικά «συγγνώμη» ούτε οι προκλητικές κραυγές για το «ανθρώπινο λάθος» του σταθμάρχη δεν καταφέρνουν να συγκαλύψουν τις πραγματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, που κατακερμάτισαν, διέλυσαν και ξεπούλησαν τον ΟΣΕ.

Μια κυβέρνηση που κατάφερε να εξασφαλίσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των υποκλοπών για να παρακολουθεί όποιον ήθελε, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρακολούθηση της κυκλοφορίας των τρένων, ώστε να μην βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης για πολλή ώρα και με τραγικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «δεν πρόλαβε να αλλάξει τα κακώς κείμενα», ούτε ότι «δεν υπήρχαν τα λεφτά».

Αντίθετα, ήταν και είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να έχει τις ιδιωτικοποιήσεις για σημαία της, δηλαδή όσο περισσότερο καιρό κυβερνάει τόσο πιο πολύ να μπορούν τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» να λεηλατούν τα πάντα, από το «χρηματιστήριο της ενέργειας» μέχρι την ασφάλεια των τρένων. Γι’ αυτό την ίδια ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους νεκρούς που έφερε η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, ιδιωτικοποιούν το Παιδοογκολογικό στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», χαρίζοντάς το στην Μ. Βαρδινογιάννη και ανερυθρίαστα προωθούν ν/σχέδιο που περιλαμβάνει το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση του νερού!!  

Η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την αποτυχία του συστήματος που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και έφερε στο προσκήνιο τη μοναδική δύναμη που μπορεί να ξηλώσει αυτή τη σαπίλα, τον κόσμο της δουλειάς που βγήκε μαζικά στους δρόμους με τις απεργίες και τα συλλαλητήριά του. Συνεχίζουμε λοιπόν, για να μπει τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν, για να περάσουν όλα τα δημόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουμε στα χέρια της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Για μια κοινωνία όπου οι ζωές μας θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ - ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

🔺 ΕΔΕΣΣΑ: Ώρα 11 π.μ. Πεζόδρομος - Μικροί καταρράκτες

🔺 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Ώρα 11 π.μ. Πεζόδρομος – πλατεία ΕΠΟΝ

🔺 ΑΡΙΔΑΙΑ: Ώρα 11 π.μ. Πλατεία Σέτσκου

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν θέλει σιωπή! Θέλει υψωμένες γροθιές και φωνή!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για να ανατραπεί η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου και η αβίωτη ζωή που διαμορφώνουν.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 
Συνδικαλιστική παράταξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ