Να υλοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα – Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ στο πλευρό τους (ΦΩΤΟ)

Πέλλα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας (Γιαννιτσά), σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, που ζητούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής: 

Σήμερα 16 Μαΐου το σωματείο ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ -ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ένωσε τη φωνή του μαζί με τα σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, δίνοντας τη δύναμη και την ψυχή τους σε έναν αγώνα για τα αυτονόητα

Γνωρίζοντας ότι Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και ότι τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει χαριστεί στο κλάδο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ στηρίζει την Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην σχολική καθαριότητα, που ζητούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους με την απεργία σήμερα 16 και αύριο 17 Μαΐου. 

Σε ένα χώρο πολυπληθή και ευαίσθητο αυτόν των σχολείων, όπου τα παιδιά μας συναθροίζονται καθημερινά, οι εργαζόμενοι στην σχολική καθαριότητα αγωνίζονται για να διατηρήσουν τα σχολειά καθαρά, δικαιούνται να εισακουσθούν από την κυβέρνηση.  

Προσφέρουν πραγματικό και δύσκολο έργο στα σχολεία και στους μαθητές, αλλά έχουν πάντα και μόνο υποχρεώσεις, με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα

Ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους άμεσα.

Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα  

Καμία περικοπή στο Επικίνδυνο και Ανθυγιεινό Επίδομα.

Άμεση έκδοση Κ.Υ.Α με μόνιμα χαρακτηριστικά μοριοδότησης της προϋπηρεσίας στην καθαριότητα των σχολείων

Αύξηση ανθρωποωρών στους Δήμους και μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης, τουλάχιστο για όλους όσοι έχουν προϋπηρεσία άνω των 5 ετών.

Αναδρομική αναγνώριση, από 1.9.2020, της διανυθείσας προϋπηρεσίας με συμβάσεις μίσθωσης έργου, για τη κατάταξη στα ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια. Οι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου υπέκρυπταν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και σήμερα στερούμαστε σημαντικές για το βιοπορισμό μας απολαβές.

Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.

Αξιοπρεπείς αμοιβές.

Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγείας & Ασφάλειας – Αυστηροποίηση και επιβολή κυρώσεων στους Δήμους που δεν χορηγούν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ. Καθορισμός του είδους και του αριθμού των δικαιούμενων Μ.Α.Π.

Αναδρομική ένταξη στα Β.Α.Ε από το 2012 έως και το 2019, περίοδο που άδικα και παράνομα είχε απενταχθεί ο κλάδος από τη λίστα.

Χορήγηση αυτοτελούς κωδικού επαγγέλματος «Καθαριστή/ριας Σχολικών Κτιρίων» στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Από τη Διοίκηση του
Εργατοϋπαλληλικού 
Κέντρου Πέλλας

Ο αγώνας συνεχίζεται!