728 x 90

AGRIFREDA s.a.: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

img

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

1000 εταιρείες που εμπέουν την Ευρώπη είναι ένας σημαντικός θεσμός για τη γηραιά ήπειρο που διοργανώνει κάθε χρόνο ο όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, για ορισμένες από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες και τις πιο δυναμικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην Ευρώπη. 
Σε αυτή την τόσο σημαντική για τα οικονομικά forum εκδήλωση η εταιρεία του τόπου μας, η Αgrifreda πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβείο της ταχύτερης αναπτυσσόμενης και δυναμικής εταιρείας ανάμεσα σε 1000 Ευρωπαϊκές κατατάσοντάς την στις πρώτες διακόσιες εταιρείες της Ηπείρου μας, ανεβαίνοντας πάνω από εκατό θέσεις στον πίνακα των εταιρειών σε σχέση με την βράβευσή της το 2017.
Για να διαμορφώσει άποψη ο διοργανωτής αυτής επιχειρηματικής εκδήλωσης, παράλληλα με τον εντοπισμό 1.000 επιχειρήσεων, εξετάζονται οι ετήσιες εκθέσεις καθώς επίσης λεπτομερώς ελέγχουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ και εξετάζουν τους τομείς και τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Οι εκθέσεις αποτελούν μέρος της ευρύτερης υποστήριξης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου για όλες τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος υποστήριξης των επιχειρήσεων που καθιέρωσε με την επωνυμία ELITE.
Η εκδήλωση της βράβευσης έγινε στις Βρυξέλλες και το βραβείο της Αgrifreda παρέλαβε ο ιδρυτής της Γιάννης Σινιόσογλου. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο , από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο & Γενικό Διευθυντή Διεθνούς Ανάπτυξης κύριο Nikhil Rathi.
Από την Ελλάδα πήραν συνολικά τη διάκριση δέκα εταιρείες οι: AGRIFREDA(Πέλλα), Σούρσος ΑΕ (Αργολίδα), Μέγας Γύρος (Αττική), ΜΕΓΑ Α.Ε. (Αττική), Greek Air Cargo (Αττική), Γευσήνους (Ρέθυμνο), ΙnterMed (Αττική), ELVIAL Α.Ε. (Κιλκίς), Cosmos Sport (Ηράκλειο Κρήτης), AGRO.VIM. (Μεσσηνία)


ΑGRIFREDA: TO IΣΤΟΡΙΚΟ
Η εταιρεία AGRIFREDA Α.Ε. ιδρύθηκε το 2000 από τον κ. Ιωάννη Σινιόσογλου και βρίσκεται στη γεωργική περιοχή της Αριδαίας του Νομού Πέλλας. Η περιοχή αυτή φημίζεται για την πλούσια αγροτική της δραστηριότητα σε περίμετρο 40 χλμ, μια αγροτική ζώνη ευρέως γνωστή για την καλλιέργεια πολλών φρούτων όπως κεράσια τραγανά και γαλανά, κάστανα, ροδάκινα, βερίκοκα και την καλλιέργεια λαχανικών όπως αρακά, φασολάκια, σπανάκι, πατάτες, πράσα και πολλά άλλα.
 Η εταιρεία δραστηριοποιείται στοτομέα μεταποίησης – επεξεργασίας  κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών καθώς  και πρϊόντωνζαχαροπλαστικής
Παράλληλα δραστηριοποιείται και στην εμπορία πολλών και ποικίλων λαχανικών και φρούτων.
 Η AGRIFREDA Α.Ε.είναι η μόνη εταιρεία στην ελληνική γη που έχει την τεχνογνωσία επεξεργασίας κάστανων,μια ιδιαίτερα ειδική παραγωγή.
Επίσης, αναπτύσσει και επεξεργάζεται το μεγαλύτερο μέρος των φρούτων που πουλάει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
Η πολιτική της AGRIFREDA Α.Ε. είναι η παραγωγή ασφαλών και υγιεινών προϊόντων υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές και ανάλογα φυσικά με τη ζήτηση και τις απαιτήσεις των πελατών της, διασφαλίζοντας έτσι την υγεία και την ασφάλεια του τελικού καταναλωτή.
Η διαδικασία παραγωγής και μεταποίησης καθώς και η μονάδα στο σύνολο της, είναι πιστοποιημένα όλα τα απαιτούμενα συστήματα ποιοτικού ελέγχου που ισχύουν σε Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή και Ρωσία.


ΑGRIFREDA: ΣΗΜΕΡΑ

Η εταιρεία Agrifreda  αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες εταιρείες παραγωγής τροφίμων με ραγδαία ανάπτυξη στο χώρο της Ευρώπης.
Στη κεφαλή της εταιρείας ο ιδρυτής της Γιάννης Σινιόσογλου, όμως στα χνάρια του πρωτεργάτη αυτού του οικοδομήματος βαδίζουν ήδη τα παιδιά του ο Άλκης και ο Αναστάσιος (Τάσος) που με τη σειρά τους αποδεικνύουν ότι κληρονομήσανε ένα εξαιρετικό DNA. O Γιάννης Σινιόσογλου δεν είναι μόνο εξαιρετικό επιχειρηματίας αλλά και άξιος πατέρας. Σήμερα μπορεί η διοίκηση να περνά σταδιακά στην επόμενη γενιά αλλά αυτό είναι πασιφανές ότι αποτελεί αποκλειστικά και μόνο την ενδυνάμωση της εταιρείας.
Στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων η αμιγώς Ελληνική εταιρεία από την περιοχή μας έχει καταφέρει όχι μόνο να αυξάνει τα μερίδια αγοράς  αλλά και να αναπτύσσεται συνεχώς με επενδύσεις σε νέους τομείς όπως το ταχίνι, οι χαλβάδες και το μέλι. Η βιομηχανία Agrifreda υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφαλίζει συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις δραστηριότητές της.
Ο επικεφαλής της εταιρείας δήλωσε στην «Εδεσσαϊκή» σχετικά: «Η φιλοσοφία μας σχετικά με τις επενδύσεις είναι να δυναμώσει η εταιρεία και παράλληλα να προσφέρουμε στην ελληνική αλλά και την τοπική οικονομία.Περάσαμε από δύσκολα χρόνια όμως αντέξαμε χωρίς ποτέ να σταματήσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Εως σήμερα δεν έχουμε ντροπιαστεί όπως άλλοι επιχειρηματίες που δεν τους ευνόησαν οι συγκηρίες».
Η Agrifreda εκτός από την έμφαση που δίνει στις επενδύσεις  βρίσκεται μόνομα στην διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων που θα μπορούν να καλύπτουν και τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού καταναλωτή, σε έαν ιδιαίτερο ανταγωνιστικό κλάδο όπως αυτός των τροφίμων.
Η εταιρεία Agrifreda διαθέτει εργοστάσια στην Άψαλο, στην ΒΙΠΕ Έδεσσας (Δροσιά) και στην Κρύα Βρύση, στην Agrifreda απασχολούνται 250 άτομα (μόνιμο προσωπικό).
Στις βασικές αρχές της εταιρείας είναι η εξαιρετική ποιότητα σε όλα τα προϊόντα της αλλά και ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι ένα βασικό στοιχείο της Agrifreda που κάνει στην πράξη το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.
Ενώ η επιτυχία της μεγάλης τοπικής μας επιχείρησης οφείλεται κυρίως στην καθετοποίηση και στον ενδολεχή έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
Στόχος αλλά και πάθος της Agrifreda και των ανθρώπων της είναι να διοχετεύει στην διεθνή αγορά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Είναι γνωστή η ρήση του Αριστοτέλη: «Το φάρμακό μας είναι η τροφή μας«
Η «Εδεσσαϊκή» εύχεται σε όλη την οικογένεια της Agrifreda υγεία, επιτυχίες που προφανός είναι η ανταμοιβή στον αγώνα τόσο του Γιάνν Σινιόσογλου όσο και των παιδιών του (Αλκη και Τάσο) και αφετέρου δίνει ανάσες ζωής σε εκατοντάδες οικογένειες του τόπου προσφέροντας εργασία.
Ο τόπος (Γιάννη Σινιόσογλου) είναι περήφανος που είσαι παιδί του.

 

ΤΑ ΠΡΟΪΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Agrifreda
Λαχανικά κατεψυγμένα (Αγκινάρες, Αρακάς, Καλαμπόκι, Μπάμια, Σπανάκι, Φασόλια, Μανιτάρια) 
Φρούτα κατεψυγμένα (Βατόμουρα, Κάστανα, Κεράσι, Φράουλα, Φραγκοστάφυλο)
Γλυκά (κουταλιού, Ζαχαροπλαστικής, Κάστανο)
Μαρμελάδες
Είδη Ζαχαροπλαστικής (Καθρέπτες επικάλυψης, Φαρτσιτούρες επικάλυψης, Φρούτα σε ζελέ, Γεμίσεις ψησίματος)
Προϊόντα σοκολάτας
Σιρόπια-γεύσεις παγωτού
Χαλβάς-ταχίνι
Εμφιαλωμένα Νερά

Τελευταία Νέα

Κατηγορίες

Ετικέτες