728 x 90

"ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ": Στο επίκεντρο η ΥΓΕΙΑ - Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου

img
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΑΓΓΕΛIΕΣ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ - ΔΩΡΕΕΣ - ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: ΤΗΛ. 6930 400836 - 6976 111065 / press@edessaiki.gr

Το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», αποτελούμενο από τον επικεφαλής Χρήστο Παπαστεργίου και τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Τρελλόπουλο, ιατρούς και το συντονιστή Χρόνη Μακρίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση με την Διευθύντρια Ρένα Οικονομίδου, για τα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία του Κ.Υ., αλλά και γενικότερα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ειδικά τώρα, στην μετά (;) πανδημία εποχή.

Τα στελέχη της παράταξης εξέφρασαν, κατ' αρχήν, τις ευχαριστίες τους και εκ μέρους των πολιτών, για την ηρωική συνεισφορά του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως και στο συγκεκριμένο Κ.Υ., το οποίο, παρά τις ελλείψεις, λειτουργεί υποδειγματικά κι αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στο προσωπικό του. 

«Η δραστηριότητα του Κ.Υ. Ευόσμου είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μια υψηλού επιπέδου κι αποτελεσματική Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση του ΕΣΥ, ειδικά τώρα που είναι στο όριο της κατάρρευσης» επεσήμανε σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη ο κ. Παπαστεργίου.

📌  Χρήστος Τζιουβάρας: Το «Καλάθι» ... της Πιερίας 

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του TripAdvisor (Traveller’s Choice) η Κρήτη κατατάχθηκε ο δεύτερος καλύτερος food προορισμός στον κόσμο για το 2023.

Η Κρήτη αποτελεί παράδειγμα και δείχνει το δρόμο και σε άλλες περιοχές και Περιφέρειες της Ελλάδας και φυσικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Πιερία. Το καλάθι των Αγροτικών Προϊόντων της Π.Κ.Μ. που ακούγαμε κάποτε φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί ως ιδέα από την Περιφέρεια, όμως η Περιφέρειά μας και η Πιερία συνεχίζουν να παράγουν τα δικά τους εκλεκτά προϊόντα και ας μένουν αναξιοποίητα.

Η γαρίδα Πλαταμώνα (για την οποία πρόσφατα καταθέσαμε και ερώτηση), τα μύδια Μακρυγιάλου, θαλασσινά κάθε είδους, το ρύζι Αιγινίου, το χοιρινό Βρίας, το κοτόπουλο Εξοχής και Πιερίας γενικότερα, τα μήλα και η ρίγανη Μοσχοποτάμου, το σταφύλι, το κεράσι Κολινδρού και Ράχης, το ακτινίδιο, το κάστανο, τα κηπευτικά, αποτελούν κάποια από τα προϊόντα που έχει το «καλάθι» ... της Πιερίας και που μπορούν να αποτελούν τα συστατικά της δικής μας κουζίνας.

Μπράβο στην Κρήτη! Με συλλογικότητα και συντονισμένη δράση θα έπρεπε να επενδύουμε ανάλογα πάνω στο τουριστικό προϊόν και την ταυτότητα της περιοχής μας, που παράγει επιχειρηματικότητα, δημιουργεί υπεραξία και ενισχύει την οικονομία και την συνοχή του Νομού μας.

Μία δουλειά ξεκάθαρα της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με τους δήμους, που όμως δεν γίνεται. 

Ο Χρήστος Τζιουβάρας είναι: 
Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας  
Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.